Close sidebar
Close sidebar

Ce trebuie să știe un începător despre pariurile sportive

Dorești să intri în lumea palpitantă a pariurilor sportive? Pariurile sportive se numără printre modalitățile de petrecere a timpului liber cu un ritm de dezvoltare alert. Această formă de distracție există încă din antichitate, dar Internetul a ridicat pariurile sportive la un nou nivel.

Alexandra Bercea,

Ce trebuie să știe un începător despre pariurile sportive

[Sursa foto: Kanal D]

DISTRIBUIE
acest articol

Poți încerca pariurile sportive ca să te distrezi sau cu scopul de a obține un venit suplimentar. Dacă ești la început cu pariurile sportive, iată cele mai importante lucruri de știut:

Ce sunt de fapt pariurile sportive?

Pariurile sportive constă în a paria o sumă de bani pe rezultatul unui eveniment sportiv. Ai pariat vreodată chiar și 10 lei pe rezultatul unui meci de fotbal cu un prieten? Atunci ai luat parte la pariuri sportive!

Pe ce sporturi poți paria?

Pe aproape orice sport. Atâta timp cât găsești o casă de pariuri sau un site care să aibă în lista sa un anumit sport, poți paria chiar și pe competițiile de piatră, hârtie, foarfecă – nu este o glumă, se poate paria pe acest joc.

Ce sunt cotele?

Cuvântul cotă este rostit adesea de cei pasionați de pariuri sportive (de exemplu cote pariuri fotbal), dar ce este cota?

Cota la pariuri este un indicator care reflectă probabilitatea ca un eveniment să se întâmple.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Probabilitatea se calculează după formula Probabilitatea= 1/ cotă. Să luăm ca exemplu cota 2.00. 1/ 2.00= 0,50. Asta înseamnă că există o șansă de 50% ca evenimentul să se întâmple.

Cum folosești cotele pentru a calcula potențialele câștiguri?

Cotele îți permit și să calculezi câți bani poți câștiga la pariuri. Câștigul se calculează după formula câștig= cotă x miză.

O cotă de 2.00 și o sumă pariată de 100 lei înseamnă un câștig de 2.00 x 100, adică 200 de lei câștig.

Cum afli profitul?

Câștigul nu este totuna cu profitul. Pentru a afla profitul, trebuie să scazi miza inițială (suma pariată). Dacă ai câștigat 200 de lei și ai pariat 100, profitul tău este de 200 – 100 lei, adică 100 lei.

Dar cum se obțin cotele?

Cotele reflectă șansele ca o echipă să câștige în raport cu o alta. Aceasta deoarece echipele nu pornesc mereu cu șanse egale. Cotele sunt niște indicatori oferiți de casele sau site-urile de pariuri și rolul lor este ca agențiile să poată oferi clienților câștiguri direct proporționale cu șansele reale de câștig.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Programul agențiilor de pariuri de Paște 2022. Unde poți paria duminică, 24 aprilie 2022

De exemplu, urmează un meci de fotbal important. Una din echipe are șanse mai mari să câștige, datorită unor factori precum condiția fizică mai bună a jucătorilor, faptul că se află pe teren propriu etc. Drept urmare, agențiile de pariuri anticipează că mai mulți clienți vor paria pe victoria echipei respective.

Ce sunt bonusurile?

Bonusurile sunt sume de bani sau avantaje pe care casele de pariuri le oferă pentru a determina clienții să parieze pe jucători și echipe mai slab cotate. De asemenea, bonusuri se oferă și la deschiderea unui cont de pariuri (bonus de bun venit). Clienții trebuie să aibă grijă ca atunci când acceptă un bonus să citească și toate condițiile pe care le impune bonusul respectiv (de exemplu, condiții de rulaj – pentru a face o retragere a câștigurilor, trebuie să pariezi bonusul primit de câteva ori înainte).

Pariurile sportive sunt mai simple decât par la prima vedere. Pariind pe site-ul potrivit te vei bucura de o experiență plăcută și de venituri suplimentare satisfăcătoare!

Citeste si: Cum reușesc casele de pariuri să afle ce se întâmplă la meciuri înaintea transmisiunilor

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI