Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech este ''în continuare eficace'' contra variantei Omicron a coronavirusului, a transmis miercuri într-un comunicat producătorul vaccinului, care doreşte totuşi să realizeze până la sfârşitul lunii martie un vaccin adaptat acestei noi variante, potrivit presei internaționale.

Citeste si: Bilanț vaccinare 8 decembrie 2021. Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore?

Veste bună despre a treia doză din vaccinul Pfizer

Conform unor studii realizate în laborator, ''vaccinul este în continuare eficace împotriva COVID-19, de asemenea împotriva variantei Omicron, dacă este administrat în trei doze'', dar aceasta variantă ''probabil nu este neutralizată suficient după două doze''.

Citeste si: Diferențele dintre tulpinile COVID-19 Omicron și Delta. De ce mutația Omicron este considerată mai periculoasă

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

''O a treia doză creează un nivel de anticorpi neutralizanţi împotriva Omicron similar celui observat după două doze'' în cazul celorlalte variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, au relevat testele efectuate în laborator de companiile Pfizer şi BioNTech.

Citeste si: Noul virus mutant, depistat în 57 de țări. Avertisment de la OMS: varianta Omicron devine dominantă în Europa în ianuarie

Șeful Pfizer: Două doze de vaccin oferă protecţie împotriva formelor grave generate de Omicron 

''Deşi două doze de vaccin pot oferi în continuare o protecţie împotriva formei grave a bolii cauzate de varianta Omicron, este clar, conform acestor date preliminare, că protecţia este ameliorată cu o a treia doză de vaccin'', a explicat directorul general al Pfizer, Albert Bourla, potrivit Agerpres.

''Vom continua dezvoltarea unui vaccin specific contra variantei Omicron şi sperăm să-l facem disponibil până în luna martie dacă o adaptare va fi necesară'', mai menţionează Pfizer/BioNTech în comunicat.

Albert Bourla, șeful Pfizer: ''Vom continua dezvoltarea unui vaccin specific contra variantei Omicron"  

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si