Close sidebar
Close sidebar

Cea mai delicioasa reteta cu peste: plachie de crap. In jumatate de ora, masa e pregatita, iar rezultatul e fabulos

Astazi e dezlegare la peste, asa ca, daca nu ati apucat sa pregatiti ceva delicios, avem o propunere pentru dumneavoastra: o plachie de crap. In jumatate de ora masa este gata, iar rezultatul e fabulos! ##VIDEO35299##


DISTRIBUIE
acest articol

 

Astazi e dezlegare la peste, asa ca, daca nu ati apucat sa pregatiti ceva delicios, avem o propunere pentru dumneavoastra: o plachie de crap. In jumatate de ora masa este gata, iar rezultatul e fabulos!
Este vremea sa ne rasfatam papilele gustative, dupa prima saptamana de post. Pentru plachia de crap aveti nevoie doar de cateva legume proaspete si de cateva condimente. Luati un pix si o foaie si....sa trecem la treaba:
Ceapa, ardei kapia, rosii, usturoi, ardei iute, dafin, lamaie, sare, piper, pasta de tomate si bineinteles, vedeta preparatului: crapul.
RETETA PLACHIE DE CRAP
200 gr. Crap
O ceapa
Un ardei kapia
O rosie, taiata cubulete
Doi catei de usturoi
Jumatate de ardei iute
Doua frunze de dafin
O lingura pasta de tomate
Primele care se vor rumeni intr-o tigaie cu ulei incins sunt legumele: ceapa si
ardeiul taiate in felii subtiri, peste care vom arunca rosiile. Intre timp, crapul proaspat pescuit din Dunare va ajunge pe plita, odata cu mamaliga. Chiar daca nu aveti nicio coada de crap acasa, nu va faceti griji. Somnul sau platica sunt la fel de potrivite.
Am facut mamaliga in prealabil si o frigem pe gratar. 6.51
Ingredientul-minune, pe care doar cei crescuti la malul Dunarii il stiu, este supa in care ati fiert celelalte bucati de crap.
Puneti, cu incredere, cateva polonice in tigaie, iar apoi adaugati foile de dafin si pasta de tomate.
Punem si putina supa de peste. De la  crapul pe care l-am avut se pune capul la fiert...si tacamul si iese o supa.
Dupa ce ati indulcit legumele, luati bucata de crap si scufundati-o doua minute in sucul lasat de legume. Apoi luati tigaia cu totul si bagati-o la cuptor.
Cam 10-15 minute la cuptor il bagam.
Dupa ce ati scos tigaia fierbinte din cuptor, asezati plachia pe o farfurie, alaturi de mamaliga rumenita pe jar. Rezultatul v-a lasat gura apa, nu-i asa?


Este vremea sa ne rasfatam papilele gustative, dupa prima saptamana de post. Pentru plachia de crap aveti nevoie doar de cateva legume proaspete si de cateva condimente.
Luati un pix si o foaie si....sa trecem la treaba: 
Ceapa, ardei kapia, rosii, usturoi, ardei iute, dafin, lamaie, sare, piper, pasta de tomate si bineinteles, vedeta preparatului: crapul.

RETETA PLACHIE DE CRAP

200 gr. CrapO ceapa

Un ardei kapia

O rosie, taiata cubulete

Doi catei de usturoiJumatate de ardei iute

Citeste si: Când vor primi pensionarii restul de bani din pensiile recalculate greșit. Anunțul făcut de Casa Națională de Pensii Publice- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Hotelurile din toată lumea și-au dezvăluit cele mai nebunești comenzi la room service: Un turist a cerut o cadă plină cu apă Evian- antena3.ro

Doua frunze de dafin

O lingura pasta de tomate

Primele care se vor rumeni intr-o tigaie cu ulei incins sunt legumele: ceapa si ardeiul taiate in felii subtiri, peste care vom arunca rosiile. Intre timp, crapul proaspat pescuit din Dunare va ajunge pe plita, odata cu mamaliga. Chiar daca nu aveti nicio coada de crap acasa, nu va faceti griji. Somnul sau platica sunt la fel de potrivite.

Am facut mamaliga in prealabil si o frigem pe gratar.

Ingredientul-minune, pe care doar cei crescuti la malul Dunarii il stiu, este supa in care ati fiert celelalte bucati de crap. Puneti, cu incredere, cateva polonice in tigaie, iar apoi adaugati foile de dafin si pasta de tomate.

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Hotelurile din toată lumea și-au dezvăluit cele mai nebunești comenzi la room service: Un turist a cerut o cadă plină cu apă Evian- antena3.ro

Punem si putina supa de peste. De la  crapul pe care l-am avut se pune capul la fiert...si tacamul si iese o supa.

Dupa ce ati indulcit legumele, luati bucata de crap si scufundati-o doua minute in sucul lasat de legume. Apoi luati tigaia cu totul si bagati-o la cuptor.

Cam 10-15 minute la cuptor il bagam. 

Dupa ce ati scos tigaia fierbinte din cuptor, asezati plachia pe o farfurie, alaturi de mamaliga rumenita pe jar. Rezultatul v-a lasat gura apa, nu-i asa? 

 

Citește-ne pe

TAGURI
Life
Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI