Kathleen Folbigg și echipa ei de avocați solicită acum o compensație „substanțială” de la guvernul Australiei pentru anii petrecuți pe nedrept în închisoare.

Citește și: Cine este Gheorghiță Lipovan, criminalul ținut sedat din motive de siguranță. Ce le-a făcut polițiștilor din penitenciar

La peste douăzeci de ani după ce un juriu a găsit-o pe Kathleen Folbigg vinovată de uciderea celor patru copii ai săi, o curte de apel din Australia a decis să o achite și să-i anuleze condamnarea.

Citește și: Laura, doctorița în vârstă de 31 de ani ucisă de iubit în cabinetul veterinar din Petroșani, condusă pe ultimul drum: ”Ne vom întâlni acolo în Raiul Animăluțelor”

Folbigg, acum în vârstă de 55 de ani, a fost deja grațiată de guvernul statului New South Wales și eliberată din închisoare în iunie, după ce un om de știință spaniol a demonstrat că cei patru copii ai săi ar fi murit din cauze naturale, așa cum femeia susținuse de-a lungul timpului.

Kathleen Folbigg, acuzată că și-a sufocat cei patru copii

Kathleen Folbigg  a fost numită „cel mai rău criminal în serie al Australiei”, după ce a fost condamnată în 2003 pentru uciderea a trei dintre copiii ei și uciderea din culpă în moartea celui de-al patrulea.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Procurorii care au acuzat-o atunci au spus că copiii ei, cu vârsta cuprinsă între nouă săptămâni și trei ani, au fost sufocați de Folbigg.

Ei s-au bazat și pe însemnările femeii dintr-un jurnal intim în care scria că a făcut "cel mai îngrozitor lucru posibil".

Femeia a negat întotdeauna acuzațiile, susținând că fiecare deces s-a datorat unor cauze naturale, iar însemnările nu se referea la uciderea copiilor săi.

Kathleen Folbigg

Kathleen Folbigg - victimă, nu călău

[Sursa foto: Twitter]

Numele lui Kathleen Folbigg, curățat de orice acuzație penală 

Joi, 14 decembrie, sala de judecată a izbucnit în aplauze și Folbigg a izbucnit în plâns când a auzit cuvintele pe care le așteptase de la judecătorul șef Andrew Bell, informează euronews.com.

„În timp ce verdictele procesului au fost în mod rezonabil re-deschise pe baza probelor disponibile, acum există îndoieli rezonabile cu privire la vinovăția doamnei Folbigg”, a spus Bell.

„Este potrivit ca toate condamnările doamnei Folbigg să fie anulate”, a adăugat judecătorul.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Fosta deținută le-a mulțumit oamenilor de știință

La ieșirea din tribunal, Folbigg le-a mulțumit susținătorilor, avocaților și oamenilor de știință pentru că i-au curățat numele, inclusiv savantului spaniol Carola García Vinuesa, care a condus ancheta.

"De aproape un sfert de secol m-am confruntat cu neîncrederea și ostilitatea. Am suferit abuzuri în toate formele sale. Am sperat și m-am rugat ca într-o zi să pot sta aici cu numele meu curat", a spus Folbigg.

„Sunt recunoscătoare că știința modernă și genetica au dat răspunsuri la modul în care au murit copiii mei”, a spus ea, cu laxcrimi în ochi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si