Close sidebar
Close sidebar

"Cea mai mare criminală în serie" cere despăgubiri uriașe după probele aduse de oamenii de știință

Kathleen Folbigg, femeia supranumită în trecut drept "cel mai odios criminal în serie din Australia" a reușit să își dovedească nevinovăția, iar o instanță de judecată i-a anulat condamnările anterioare.

Razvan Ilie,

Folbigg, declarată nevinovată de justiție după 25 de ani de închisoare

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Kathleen Folbigg și echipa ei de avocați solicită acum o compensație „substanțială” de la guvernul Australiei pentru anii petrecuți pe nedrept în închisoare.

Citește și: Cine este Gheorghiță Lipovan, criminalul ținut sedat din motive de siguranță. Ce le-a făcut polițiștilor din penitenciar

La peste douăzeci de ani după ce un juriu a găsit-o pe Kathleen Folbigg vinovată de uciderea celor patru copii ai săi, o curte de apel din Australia a decis să o achite și să-i anuleze condamnarea.

Citește și: Laura, doctorița în vârstă de 31 de ani ucisă de iubit în cabinetul veterinar din Petroșani, condusă pe ultimul drum: ”Ne vom întâlni acolo în Raiul Animăluțelor”

Folbigg, acum în vârstă de 55 de ani, a fost deja grațiată de guvernul statului New South Wales și eliberată din închisoare în iunie, după ce un om de știință spaniol a demonstrat că cei patru copii ai săi ar fi murit din cauze naturale, așa cum femeia susținuse de-a lungul timpului.

Kathleen Folbigg, acuzată că și-a sufocat cei patru copii

Kathleen Folbigg  a fost numită „cel mai rău criminal în serie al Australiei”, după ce a fost condamnată în 2003 pentru uciderea a trei dintre copiii ei și uciderea din

culpă în moartea celui de-al patrulea.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Procurorii care au acuzat-o atunci au spus că copiii ei, cu vârsta cuprinsă între nouă săptămâni și trei ani, au fost sufocați de Folbigg.

Ei s-au bazat și pe însemnările femeii dintr-un jurnal intim în care scria că a făcut "cel mai îngrozitor lucru posibil".

Femeia a negat întotdeauna acuzațiile, susținând că fiecare deces s-a datorat unor cauze naturale, iar însemnările nu se referea la uciderea copiilor săi.

Kathleen Folbigg- victimă, nu călău

[Sursa foto: Twitter]

Numele lui Kathleen Folbigg, curățat de orice acuzație penală 

Joi, 14 decembrie, sala de judecată a izbucnit în aplauze și Folbigg a izbucnit în plâns când a auzit cuvintele pe care le așteptase de la judecătorul șef Andrew Bell, informează euronews.com.

„În timp ce verdictele procesului au fost în mod rezonabil re-deschise pe baza probelor disponibile, acum există îndoieli rezonabile cu privire la vinovăția doamnei Folbigg”, a spus Bell.

„Este potrivit ca toate condamnările doamnei Folbigg să fie anulate”, a adăugat judecătorul.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Fosta deținută le-a mulțumit oamenilor de știință

La ieșirea din tribunal, Folbigg le-a mulțumit susținătorilor, avocaților și oamenilor de știință pentru că i-au curățat numele, inclusiv savantului spaniol Carola García Vinuesa, care a condus ancheta.

"De aproape un sfert de secol m-am confruntat cu neîncrederea și ostilitatea. Am suferit abuzuri în toate formele sale. Am sperat și m-am rugat ca într-o zi să pot sta aici cu numele meu curat", a spus Folbigg.

„Sunt recunoscătoare că știința modernă și genetica au dat răspunsuri la modul în care au murit copiii mei”, a spus ea, cu laxcrimi în ochi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI