Close sidebar
Close sidebar

Cele 5 comune din România în care oamenii trăiesc cel mai mult. Care este secretul unei vieți lungi

Oamenii de știință au demonstrat că longevitatea în România este strâns legată de mediul rural, în special din zonele de deal și submontane. Cei care vor să ducă o viață lungă și de bună calitate trebuie să aleagă să se mute în una dintre localitățile de mai jos.

Sorin Negru,

Cele 5 comune din România în care oamenii trăiesc cel mai mult. Care este secretul

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Stilul de viață activ, alimentația sănătoasă și aerul curat, nepoluat joacă un rol crucial în prelungirea vieții, potrivit unui studiu recent.

Cercetătorii au subliniat că seniorii studiați, toți cu vârste peste 90 de ani, s-au remarcat printr-o stare bună de sănătate fizică și psihică, iar majoritatea dintre aceștia (69%) sunt femei.

Cercetătorii români au făcut descoperiri remarcabile legate de longevitatea în România, dezvăluind care sunt localitățile unde oamenii trăiesc cel mai mult și ce factori influențează viața îndelungată.

Proiectul Harta Longevității a evidențiat importanța stilului de viață în prelungirea vieții, chiar mai mult decât factorii genetici, potrivit Realitatea TV.

Care sunt satele din România cu cei mai mulți locuitori de peste 85 de ani  

Cercetările au arătat că longevitatea este strâns legată de mediul rural, în special din zonele de deal și submontane.

Citeste si: Un nou cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”- wowbiz.ro

Citeste si: Un izotop medical care poate distruge celulele canceroase va fi produs la reactorul 2 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă- antena3.ro

Primele cinci localități din România cu cel mai mare procent de seniori de peste 85 de ani sunt:

  • Pardoși – județul Buzău
  • Cireșu – județul Mehedinți
  • Murgești – județul Buzău
  • Seaca de Pădure – județul Dolj
  • Glăvile – județul Vâlcea

Care este secretul acestor comune din România

Aerul curat, munca și liniștea sufletească pe care o dă traiul în strânsă legătură cu natura sunt secretele celor mai logevivi locuitori din România. Este vorba despre oamenii din Pardoși, o comună din județul Buzău.

Oamenii s-au hrănit cu roadele pământului lor din generație în generație. Și nu doar localnici de azi sunt sănătoși și trăiesc mult. „Bunicul meu a trăit 96, tatăl meu 96, mama mea 80 de ani, 90 de ani", a spus unul dintre localnici.

Comuna Cireșu din județul Mehedinți ocupă locul al doilea în topul longevităţii din România.

Cele patru sate ale acesteia adună împreună aproape 500 de locuitori, iar o bună parte dintre aceştia au trecut de venerabila vârstă de 85 de ani. 

Specialiștii spun că mersul pe jos în pas rapid timp de 30 de minute, zilnic, poate adăuga până la 8 ani la speranța de viață.

De asemenea, consumul de fructe și legume proaspete, cultivate în grădina proprie, este esențial pentru menținerea sănătății, datorită conținutului ridicat de vitamine ușor absorbabile de organism. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI