Foarte mulți oameni, peste 2 miliarde mai exact, folosesc Whatsapp, iar acest lucru îi face victime sigure pentru hackeri. Este important ca utilizatorii acestei aplicații să știe și cum să o folosească corect, pentru a evita pericolele virtuale.

Citeste si: Conversații secrete pe WhatsApp. Puțini români știu aceste trucuri

Activați verificarea în 2 pași

Verificarea în 2 pași este cea mai importantă setare care trebuie activată.

Acest lucru ne spune Tom Davidson, expert în securitate și director senior la firma cibernetică Lookout.

„Aceasta este prima linie de apărare împotriva cuiva care încearcă să vă acceseze mesajele prin configurarea numărului dumneavoastră pe alt dispozitiv. Cu această setare activată, utilizatorilor li se solicită un PIN înainte ca numărul să poată fi asociată cu WhatsApp. Oferă protecție suplimentară în cazul în care cineva reușește să obțină numele de utilizator și parola , a spus Tom Davidson pentru  The Sun.

Verificarea în 2 pași este vitală atunci când vine vorba despre blocarea accesului hackerilor.

Citeste si: Beneficii noi în whatsapp

Mai multe setări inteligente pentru contul tău!

Aplicația Whatsapp are multe setări inteligente concepute special pentru a-ți proteja confidențialitatea. Ele pot fi accesate în setări, sub fila „Confidențialitate”.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

„Această secțiune vă permite să configurați tot felul de setări legate de confidențialitate, cum ar fi cine vă poate vedea profilul și starea.

Puteți, de asemenea, să configurați o blocare a ecranului pentru a dezactiva eticheta de citire”, a adăugat Tom.

Totuși, expertul cibernetic Brian Higgins anunță că dacă vă actualizați telefonul regulat, grija față de securitate ar trebui să fie una sporită.

Citeste si: Donald Trump s-ar putea reîntoarce pe rețelele de socializare începând cu anul viitor

„Merită să ne amintim că, dacă instalați WhatsApp pe un dispozitiv nou, confidențialitatea se va reseta la setările din fabrică. Ar trebui să verificați și să vă actualizați setările de confidențialitate în mod regulat. Și, de asemenea, să vă „curățați” lista de contacte la fiecare câteva luni. Încercați să scăpați de orice nu ați folosit de ceva vreme sau nu recunoașteți”, anunță specialiștii în securitate cibernetică.

În plus, este bine să vă asigurați că vă păstrați telefonul și aplicațiile actualizate cu cele mai noi software-uri. Aceste actualizări includ remedieri importante de securitate care elimină erorile utilizate de hackeri pentru a vă ataca dispozitivul.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

Este bine să fiți atenți la oricine vă solicită informațiile personale (detaliile cardului de credit  sau codurile de conectare), chiar dacă textul pare să fie trimis de o persoană apropiată.

Dacă un hacker obține acces la contul tău de Whatsapp, îl poți îndepărta conectându-te din nou.

Citeste si: WhatsApp nu va mai funcționa în curând pe aceste telefoane mobile! Ce trebuie să faci dacă deții unul dintre aceste modele


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si