Close sidebar
Close sidebar

Cercetatorii din Buzau avertizeaza: rosiile tuguiate sunt periculoase pentru sanatate

Cercetătorii buzoieni de la Staţiunea legumicolă explica de ce rosiile cu tugui nu sunt deloc sanatoase si ne pot face rau.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Cercetatorii sustin ca folosirea in exces a erbicidelor sau a substantelor de coacere fortata poate cauza cancer, iar in aceste conditii o rosie se poate transforma in otrava. Specialistii ne recomanda sa ne ferim de rosiile cu tugui, adica acel mot crescut in capatul opus coditei.

Se pare ca substantele folosite pentru cresterea sau indepartarea daunatorilor produc o acumulare a toxinelor in extremitatea fructului.

Se folosesc, aşa cum ştiţi, stimulenţi în legumicultură. Mă gândesc în acest caz la Ethrel, care este avizat pentru pomicultură însă pentru legumicultură nu este avizat pentru că se foloseşte în concentraţii foarte mari pentru a-şi face efectul”, ne-a declarat Costel Vânătoru, cercetător în cadrul Staţiunii de cercetare legumicolă Buzău.

Citeste mai mult aici

Citeste si: Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu- Piteşti- kanald.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI