Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Cefalopodul, Rossia pacifica, se aseamănă mai mult cu sepiile decât cu calamarii sau caracatiţele, potrivit biologilor.

Cunoscută şi drept caracatiţa ”găluşcă” sau cu ”coadă tăiată”, creatura are un corp mai rotund decât sepia şi nu are os. Atât Rossia pacifica, cât şi calamari au acelaşi număr de tentacule – opt cu ventuze şi două tentacule lungi cu care îşi capturează prada, scrie news.ro.

Rossia pacifica trăieşte mai mult pe fundul oceanului şi se poate ascunde în nisip, producând, totodată, o ”mantie” de mucus şi lăsându-şi doar ochii neacoperiţi, pentru a identifica prada.

Caracatiţele Rossia pacifica au fost găsite în Oceanul Pacific de Nord, din Japonia până în sudul Californiei. Specialiştii de la Monterey Bay Aquarium Research Institute le-au găsit la adâncimea de 1.300 de metri, dar şi la 300 de metri.

Echipa de pe vasul de cercetare Nautilus a mai găsit o astfel de caracatiţă în anul 2014.

Vasul de cercetare Nautilus explorează oceanul studiind biologie, geologie şi arheologie.



Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si