Close sidebar
Close sidebar

China întră în competiție împotriva Rusiei. Anunțul făcut la opt luni de la începerea pandemiei

China a aprobat primul patent al unui vaccin aflat în a faza a IIA de testare împotriva coronavirusului. Potrivit experților, vaacinul ar putea fi produs în masă într-o perioadă scurtă de timp.

Alex Dumitrescu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vaccinul a început să fie folosit pe armanta chineză la sfârșitul lunii iunie, după ce un cercetător chinez a descoperit un anticorp monoclonal neutralizant foarte eficient, potrivit Agerpres.

Conform rezultatelor celei de-a doua fază de teste clinice, vaccinul este sigur şi induce un răspuns imun împotriva coronavirusului, potrivit unei cercetări publicate la sfârşitul lunii de revista The Lancet.

Potrivit patentului SIPO, vaccinul a dovedit „un răspuns bun asupra şoarecilor şi rozătoarelor şi poate determina corpul să producă un puternic răspuns imunitar umoral şi celular în scurt timp", notează ziarul cantonez Southern Metropolis. Patentul asigură că acest vaccin poate fi "produs în masă într-o perioadă scurtă de timp" şi că este "rapid şi uşor de preparat”.

Este sigur vaccinul anti-coronavirus?

În faza a treia vor fi testate securitatea și eficiența vaacinului, care se desfășoară în străinătate.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Cercetarea publicată de revista The Lancet relevă faptul că s-au efectuat teste pe 500 de persoane, în continuarea primelor teste realizate la sfârşitul lunii mai, care au fost de asemenea pozitive.

Cu toate acestea este nevoie de alte teste pe oameni în cea de-a III a fază, pentru a confirmat dacă vaccinul protejează eficient împotriva coronavirusului SARS-CoV-2

.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI