Close sidebar
Close sidebar

"Războaiele se sfârşesc în cele din urmă". Cum promite China că se implică în stoparea războiului din Ucraina

Şeful diplomaţiei chineze, Wang Yi, a avut luni o discuţie telefonică cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba. Kievul speră că Beijingul poate juca un rol important în ajungerea la o încetare a focului în Ucraina.

Sorin Negru,

Wang Yi, ministrul de Externe al Chinei, dialog telefonic cu Dmitro Kuleba, șeful de Externe de la Kiev 

[Sursa foto: CGTN.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"China este pregătită să joace un rol constructiv, dintr-o poziţie obiectivă" pentru găsirea unei soluții de pace în Ucraina, a transmis luni șeful diplomației de la Beijing.

Citeste si: Cine sunt presupușii călăi ai masacrului de la Bucha. Gruparea Anonymous a publicat numele și pozele soldaților ruși

La rândul său, ministrul de Externe de la Kiev a spus că Ucraina doreşte să menţină comunicarea cu Beijingul şi speră că acesta va continua să joace un rol important în ajungerea la o încetare a focului. 

Care este poziția Chinei cu privire la războiul Rusia-Ucraina

China salută negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina, a spus Wang în convorbirea de luni, potrivit Agerpres, afirmând că, oricât de dificile ar fi discuţiile şi ce diferenţe ar exista, "direcţia generală ar trebui continuată până se va ajunge la o încetare a focului şi în cele din urmă la pace".

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: "Noua ordine mondială", anunțată de Rusia după discuțiile cu China și India

Discuţia dintre cele două țări a avut loc la cererea Kievului și a fost prima la nivel înalt făcută publică între cele două state începând de la 1 martie, când Kuleba a solicitat părţii chineze să îşi folosească relaţiile cu Moscova pentru ca aceasta să oprească invazia în Ucraina.

Între timp, China a reafirmat relațiile diplomatice strânse pe care le are cu Moscova, ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, făcând recent o vizită în țara asiatică, unde a discutat cu omologul său, Wang Yi.

Ministrul de Externe de la Beijing: "Cheia este cum să reflectăm asupra durerii"

"Războaiele se sfârşesc în cele din urmă. Cheia este cum să reflectăm asupra durerii, cum să menţinem securitatea durabilă în Europa şi să instituim un mecanism de securitate europeană echilibrat, eficient şi sustenabil", a afirmat Wang Yi, după dialogul cu Kuleba.

Citeste si: Masacrul din Bucha. Imaginile din satelit contrazic versiunea Rusiei

China, care s-a apropiat tot mai mult de Moscova în ultimii ani, a refuzat să condamne agresiunea Rusiei sau să califice acţiunile acesteia drept invazie. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI