Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, a fost dat în urmărire internațională. Edilul a fost prins de autorități în cursul serii de marți, 28 noiembrie 2023 în orașul Augsburg.

Se pare că primarul ar fi încercat să fugă din Germania și ar fi mers cu o mătușa sa cu mașina. Ajunși la o gară, cei doi au vrut să scape de mașină și să găsească un alt mijloc de transport.

Primarul fugar din Baia Mare a fost prins de polițiști

Cătălin Cherecheș a fugit din România cu puțin timp înainte de a afla decizia instanței în dosarul în care este anchetat. Înainte de a da marea „lovitură”, Cherecheș a făcut un live pe pagina sa de Facebook.

„Am auzit multe cuvinte despre mine și în această perioadă de 10 ani, în care am fost arestat preventiv, am fost batjocorit, am fost trimis la Gherla, am stat de 120 de ori în instanță și în loc să mă retrag și să las pe seama avocaților mei, am fost prezent la fiecare termen, în afară de trei termene (…) Am suportat umilința publică însoțită de acuzații mincinoase, dar n-am renunțat la luptă și la a-mi apăra onoarea mea și a familiei mele”, a spus primarul, joi noapte.

„Am fost acuzat pe nedrept, dar am rămas dedicat misiunii de a-mi dovedi nevinovăția în fața justiției, dar și în fața lui Dumnezeu. Sunt sigur că Cel de Sus m-a binecuvântat și crede în corectitudinea mea”, a mai spus edilul fugar.

Citește și: Momentul în care Cătălin Cherecheș a fost prins. Filmul pas cu pas care a dus la găsirea primarului

La întâlnirea cu polițiștii, Cherecheș s-a opus astfel că s-a ales cu câteva răni și haine rupte atunci când a fost încătușat de polițiștii bavarezi.  

Edilul din Baia Mare urmează să fie adus în România, pentru a-și ispăși pedeapsa de 5 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Urmează ca o instanță din Germania să valideze mandatul de arestare, iar dacă Cătălin Cherecheș va colabora va fi predat în regim de urgență autorităților române. În situația în care va contesta decizia de extrădare va avea loc următoarea procedură: o instanță din Germania va decide dacă și când va fi extrădat. Hotărârea poate fi atacată cu apel.

Citește și: Prima reacție a ministrului de Interne după prinderea lui Cătălin Cherecheș: „Felicit şi mulțumesc poliţiştilor şi partenerilor instituționali interni și externi”

Dacă Cătălin Cherecheș refuză să colaboreze, instanța din Germania va avea la dispoziție 30 de zile pentru a lua o decizie. Tot acest proces de extrădare ar putea dura până la 180 de zile.

Cine este mătușa care l-a ajutat pe primarul fugar din Baia Mare? Conducea cu 200 km/h când edilul a fost prins de polițiștii germani

Edilul fugar nu era singur în mașină când a fost oprit. La volanul autoturismului care rula cu 200 km/h pe străzile nemțești se afla o femeie care se pare că l-ar fi ajutat în tot acest proces în care și-a pus cap la cap fuga.

Este întrebarea care stă pe buzele tuturor. Femeia care i-a fost alături lui Cherecheș în toată această „călătorie” ar fi, de fapt, mama bărbatului cu identitatea căruia Cătălin Cherecheș a reușit să treacă granița din România.

Se pare că femeia este o rudă apropiată, mătușa edilului, sora mamei lui Cherecheș, potrivit G4media.ro. 

Citește și: UPDATE- Cătălin Cherecheș a fost prins în Augsburg, Germania. Edilul va fi adus în România pentru ispășirea pedepsei cu închisoarea/ Reacția ministrului de Interne, Cătălin Predoiu

Cherecheș și mătușa sa au fost prinși în zona gării din Augsburg, când edilul încerca să fugă din Germania

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ajunși la gară, aceștia ar fi încercat să scape de mașină și cel mai probabil urma să ia un taxi sau un tren pentru a putea pleca din țară. În acel moment edilul a fost prins de polițiștii bavarezi și de BKA.

Implicarea celor două femei, mama și mătușa edilului, reiese și dintr-o dispoziție din instanța de judecată a primarului fugar. Iată ce spunea Cătălin Cherecheș despre cei 1.500.000 de euro.  

Citește și: VIDEO- Mită în miere și brânză de la 280 de bolnavi. Șefa secției de oncologie din Suceava este acuzată de mită

Citește și: VIDEO- Mită în miere și brânză de la 280 de bolnavi. Șefa secției de oncologie din Suceava este acuzată de mită

„Orice persoană are dreptul de a scoate din țară o sumă de maximum 10.000 Euro. Acesta este și motivul pentru care sumele erau retrase în numerar la un nivel mai mic, în raport de programul de a merge în Germania la locația de domiciliu a mamei mele. Banii i-am transportat cu mașina, și mai mult eu i-am transportat. La acea adresă locuia sora mamei mele și alți membri ai familiei. Ulterior, aceștia s-au mutat și o parte din bani au fost plasați la locuința din Germania a mamei mele” , spunea Cherecheș, potrivit presasm.ro. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si