Close sidebar
Close sidebar

Ea este japoneza care s-a calificat a treia oară la Jocurile Olimpice, după ce a învins leucemia. Înotătoarea a dus o luptă grea cu boala, în 2019

Sportiva japoneză de 23 de ani care a învins leucemia și a revenit în forță pe podiumul marilor competiții a reușit o nouă performanță: s-a calificat pentru a treia oară la Jocurile Olimpice!

Sorin Negru,

Japoneza Rikako Ikee, în probele de la Jocurile Olimpice

[Sursa foto: The Japan Times ]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Japoneza Rikako Ikee  a fost departe de sport aproape 2 ani pentru a se lupta cu leucemia cu care a fost diagnosticată în februarie 2019.

Diagnosticul crunt primit de sportiva niponă a fost depășit printr-un tratament intensiv, iar ulterior a înotat în trei probe de ştafetă la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021.

Citește și: O nouă boală mortală înspăimântă omenirea! Primele cazuri au fost deja raportate. Unde s-au depistat?

Înotătoarea japoneză Rikako Ikee a învins leucemia

[Sursa foto: The Japan Times]

"Dumnezeu a fost de partea mea"

Înotătoarea japoneză Rikako Ikee şi-a asigurat un loc la JO 2024 de la Paris, a treia sa participare la Olimpiadă, ea fiind pe locul 2 în finala probei de 100 de metri fluture la selecţia japoneză, scrie presa internațională.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Ikee a înregistrat un timp de 57 sec 30/100, sub timpul de calificare de 57 sec 34/100, deci biletul său este garantat.

"În cele din urmă, cred că braţele mele lungi au fost cele care au câştigat", a spus zâmbitoare Ikee după competiţia de la Tokyo Aquatics Centre.

"Dumnezeu a fost de partea mea", a adăugat ea.

Japoneza Rikako Ikee, la JO Paris 2024

[Sursa foto: The Japan Times]

Ce medalii a câștigat Ikee în carieră

Până când a fost diagnosticată cu leucemie, Ikee a cucerit şase medalii de aur la Jocurile Asiatice din 2018 din Indonezia.

În cariera ei, care a început la vârsta de 15 ani, ea mai câştigase anterior două medalii de aur la Campionatele Mondiale de juniori din Singapore, la 50 şi 100 de metri fluture.

Ikee va înota şi la 50 şi 100 m liber în turneul selecţiei japoneze.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI