Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a ales-o marţi, 18 ianuarie, în funcţia de preşedinte al instituției pe eurodeputata malteză Roberta Metsola, transmite presa internațională. Mandatul Robertei Metsola este de doi ani şi jumătate. 

Citeste si: David Sassoli, ultimul mesaj înainte de a muri. Ce a transmis fostul jurnalist italian devenit șeful Parlamentului European

Cine este Roberta Metsola 

Roberta Metsola Tedesco Triccas (născută la 18 ianuarie 1979) este un politician maltez, aleasă pentru prima dată ca deputată în Parlamentul European în 2013, reprezentând Malta.

Roberta Metsola a fost aleasă ca prim-vicepreședinte al Parlamentului European în noiembrie 2020. La moartea președintelui David Sassoli la 11 ianuarie 2022, Metsola a devenit președinte interimar al Parlamentului European în așteptarea alegerii succesorului lui Sassoli.

Roberta Metsola, care împlineşte 43 de ani chiar marţi, devine astfel cea mai tânără persoană ce deţine această funcţie.

[Sursa foto: Facebook / Roberta Matsola]

Roberta Metsola a fost aleasă președinte al Parlamentului European la 18 ianuarie 2022, cu 458 de voturi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: A murit președintele Parlamentului European, David Sassoli

Roberta Metsola este avocat și s-a specializat în drept și politică europeană. Ea a servit ca atașat pentru cooperare juridică și judiciară a Maltei în cadrul Reprezentanței Permanente a Maltei pe lângă Uniunea Europeană și, din 2012 până în 2013, a fost consilier juridic al înaltului reprezentant al uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate, Catherine Ashton.

Roberta Metsola, care împlineşte 43 de ani chiar marţi, devine astfel cea mai tânără persoană ce deţine această funcţie.

Roberta Metsola, căsătorită cu un politician finlandez, are 4 copii

Roberta Metsola s-a născut în Saint Julian, Malta și a crescut în Gzira. Roberta și soțul ei finlandez Ukko Metsola (Partidul Coaliției Naționale) au candidat ambii la alegerile pentru Parlamentul European din 2009, devenind primul cuplu căsătorit care a candidat la aceleași alegeri pentru Parlamentul European din două state membre diferite.

Cei doi s-au cunoscut pentru prima dată în 1999 și s-au căsătorit în octombrie 2005. Împreună, au patru copii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si