In articol:
Ciorbă de burtă de post. De ce ai nevoie:
- 500 g de ciuperci pleurotus;
- un morcov;
- un sfert de ţelină;
- o rădăcină de pătrunjel;
- câţiva căţei de usturoi;
Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro
- 200 ml de iaurt de post;
- sare;
- piper;
- ulei;
- 1-2 gogoşari muraţi (opţional).
Citeste si: Stufat de miel. Rețeta bunicilor. Cum se prepara în trecut cel mai bun stufat de Paște
Ciorbă de burtă de post. Mai întâi, dă pe răzătoare morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel, după care căleşte legumele în puţin ulei timp de 5 minute. Adaugă peste ele aproximativ 2-2,5 litri de apă şi aşteaptă să dea în clocot. Între timp, taie ciupercile în fâşii pentru a crea aspectul de burtă. Adaugă şi ciupercile în ciorba de legume. Presară sare şi piper, acoperă vasul cu un capac şi lasă preparatul la fiert aproximativ jumătate de oră.
Ciorbă de burtă de post. După ce se fierb legumele, adaugă usturoiul pisat şi, dacă vrei, câteva felii de gogoşari muraţi.
Citeste si: Beneficiile supranaturale ale colivei: Ce se întâmplă când o mănânci
Ciorbă de burtă de post. Amestecă totul bine şi, după ce se mai răceşte puţin, serveşte ciorba de burtă falsă cu ardei iute.
Citeste si: 6 greseli grave pe care le faci cand gatesti somon
Dacă nu țineți post, puteți folosi smântână sau iaurt și o puteți drege și cu ou.