In articol:
Ciorbă de burtă de post. De ce ai nevoie:
- 500 g de ciuperci pleurotus;
- un morcov;
- un sfert de ţelină;
- o rădăcină de pătrunjel;
- câţiva căţei de usturoi;
- 200 ml de iaurt de post;
- sare;
- piper;
- ulei;
- 1-2 gogoşari muraţi (opţional).
Citeste si: Stufat de miel. Rețeta bunicilor. Cum se prepara în trecut cel mai bun stufat de Paște
Ciorbă de burtă de post. Mai întâi, dă pe răzătoare morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel, după care căleşte legumele în puţin ulei timp de 5 minute. Adaugă peste ele aproximativ 2-2,5 litri de apă şi aşteaptă să dea în clocot. Între timp, taie ciupercile în fâşii pentru a crea aspectul de burtă.
Ciorbă de burtă de post. După ce se fierb legumele, adaugă usturoiul pisat şi, dacă vrei, câteva felii de gogoşari muraţi.
Citeste si: Beneficiile supranaturale ale colivei: Ce se întâmplă când o mănânci
Ciorbă de burtă de post. Amestecă totul bine şi, după ce se mai răceşte puţin, serveşte ciorba de burtă falsă cu ardei iute. Poţi să adaugi şi oţet la servire pentru a semăna cât mai mult cu reţeta clasică de ciorbă de burtă.
Citeste si: 6 greseli grave pe care le faci cand gatesti somon
Dacă nu țineți post, puteți folosi smântână sau iaurt și o puteți drege și cu ou.