In articol:
- Ciorbă de miel rețetă de Paște 2020. Ingrediente
- Ciorbă de miel rețetă de Paște 2020. Mod de preparare
- Trucuri de la gospodine
- Ciorbă de miel rețetă de Paște 2020. 7 beneficii ale consumului carnii de miel
- Ciorbă de miel rețetă de Paște 2020. Ce alegem: miel sau berbecuț?
- Nu toată lumea face diferența între carnea de miel și cea de berbecuț.
Ciorbă de miel rețetă de Paște 2020. Ciorba de de miel cu borș și leuștean este perfectă pentru masa de Paște! Rețeta nu este greu de făcut, iar preparatul este delicios.
Ciorbă de miel rețetă de Paște 2020. Ingrediente
- 2 litri apă
- 1 litru borş
- 1 kg carne miel
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă
- verdeaţă
- cozi de ceapă verde
- sare
- piper
- 3 linguri orez
- 1 gălbenuş
- 4 linguri smântână
- 1 legatura leuştean
Citeste si: Ouă de Paște. Cum se fierb corect? Multă lume face această greșeală
Ciorbă de miel rețetă de Paște 2020. Mod de preparare
1. Pentru ciorba de miel se fierb în apă cu sare căpăţâna şi bucăţile de miel.
2. Ciorbă de miel rețetă de Paște 2020. Se curăţă zarzavaturile şi se adaugă în ciorbă, apoi se lasă să fiarbă împreună cu bucăţile de carne o oră. Important este că nu trebuie să clocotească pentru că se destramă carnea de miel.
Citeste si: Pască fără aluat. Va fi vedeta mesei de Paște! Iată cum se prepară, pas cu pas
3. Când şi carnea, şi zarzavaturile au fiert, se toarnă borşul fiert separat şi strecurat şi se adaugă 2-3 linguri de orez, câteva frunze de leuştean verde şi cozile de ceapă verde. Se lasă să fiarbă orezul şi se acoperă cu un capac.
4. Între timp, într-un castron, se freacă un gălbenuş cu 2-3 linguri de smântână. După ce s-a făcut ciorba de miel, se opreşte focul şi se toarnă smântâna amestecânu-se cu atenţie să nu formeze cocoloaşe. Se serveşte ornată cu leuştean verde.
Citeste si: Rețeta specială de Paște. Află cum să prepari friptură de miel la tavă fără să comiți greșeli
Trucuri de la gospodine
Pentru ciorba de miel, alege carnea proaspătă. O recunoști pentru că are culoarea roz. Ea nu trebuie să fie umedă, semn că a fost congelată și decongelată.
Ciorbă de miel rețetă de Paște 2020. Carnea de miel trebuie să fie elastică, semn că animalul a fost tânăr.
Organele de miel dau un gust și mai bun când faci ciorba de miel, așa că nu trebuie să te ferești să le folosești, conform retete.unica.ro
Carnea de miel de calitate este o sursă bună de acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6, spune Andreea Sava, care a scris despre beneficiile acestui tip de carne.
Citeste si: Baiț pentru miel. Secretul marilor bucătari pentru o friptură de miel delicioasă
Ciorbă de miel rețetă de Paște 2020. 7 beneficii ale consumului carnii de miel
Ciorbă de miel rețetă de Paște 2020. Carnea de miel este bogata in fier si potasiu, fiind o optiune sanatoasa pentru persoanele fara probleme medicale, dar si pentru cele care doresc sa castige masa musculara, pentru sportivii care se recupereaza dupa competitii sau pentru persoanele care au suferit interventii chirurgicale, deoarece ajuta la refacerea tesuturilor.
Citeste si: Ouă umplute cu ficăței de pasăre. O rețetă de Paște delicioasă!
• Contine acizi grasi Omega 3, complexul B, minerale importante precum fier, zinc, fosfor si calciu si doar 35% grasimi saturate, care ies din fibrele carnii cand este pregatita fara ulei. Restul de 65% din grasimile continute de acestea sunt mononesaturate si polinesaturate, altfel spus cele mai sanatoase tipuri de grasimi pentru organism.
Citeste si: Rețetă drob pufos: La ce temperatură trebuie copt? Multă lume nu știe și face o mare greșeală!
• Ciorbă de miel rețetă de Paște 2020. Previne instalarea bolilor cardiace.
• Carnea de miel este una dintre cele mai bogate surse de proteine usor digerabile, iar aminoacizii din ea faciliteaza productia de energie, din acizii grasi, folosita in diversele procese fiziologice.
• Complexul de vitamine B din carnea de miel contribuie la metabolizarea proteinelor, carbohidratilor si grasimilor.
Citeste si: Baiț pentru miel. Secretul marilor bucătari pentru o friptură de miel delicioasă
• Poate preveni anemia datorita continutului mare de fier, scrie sfatulmedicului.ro.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
• Contribuie la cresterea imunitatii si ajuta la functionarea optima a functiei gustului si a celei olfactive.
Citeste si: Cât poţi păstra carnea la congelator fără să se strice?
• Contine si alte minerale bune organismului precum mangan, seleniu si cupru.
Ciorbă de miel rețetă de Paște 2020. Ce alegem: miel sau berbecuț?
Eterna dilemă din preajma Paștelui. În apropierea Sărbătorilor Pascale, românii uită de carnea de porc sau de vită și acestea sunt înlocuite de carnea de miel sau cea de berbecuț. Totuși, care este diferența dintre carnea de miel și carnea de berbecuț?
Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre Paște! Ce trebuie să faci în Săptămâna Patimilor, ce rugăciuni trebuie să spui zi de zi! Ce trebuie să faci în Noaptea Sfântă a Învierii și cum să ai sufletul curat! Sfaturi practice de la preoți
Nu toată lumea face diferența între carnea de miel și cea de berbecuț.
„Mielul este fratele mai mic al berbecuțului. De obicei, mielul are până în șase luni de viață, pe când berbecuțul este mai matur și are vârsta cuprinsă între 6 și 12 luni. După 12 luni, devine deja cârlan. Ca și formă, mielul are trupul un pic mai disproporționat, pe când berbecuțul are conformația apropiată de ce a unui adult”, a explicat pentru shtiu.ro Marinel Corbu, un crescător de oi din localitatea buzoiană Limpeziș.
Citeste si: Cozonac pufos. Secretele marilor bucătari pentru a obține cozonacul perfect
Ciorbă de miel rețetă de Paște 2020. Acesta a adăugat: „De cele mai multe ori, mielul este mai mic, dar, pot fi și cazuri în care un berbecuț poate să aibă 5 kilograme și un miel să aibă 6 kilograme. Evident, acestea sunt excepții. Totodată, mielul poate fi de ambele sexe, pe când berbecuțul este doar de sex masculin”.