In articol:
- Ciorba. Efecte secundare pe termen lung
- Ciorba. Determină apariția cancerului gastric?
- Ciorba. Cu ce putem să o înlocuim?
- Ciorba- scurt istoric
Ciorba. Efecte secundare pe termen lung
Fie că este vorba de ciorbă de burtă, de legume sau de perișoare, efectele asupra stomacului sunt devastatoare.
2.000 de români află în fiecare an că suferă de această boală, care are printre cauze regimul alimentar dezordonat.
Citeste si: Piure de cartofi. Greșeala pe care o faci atunci când îl gătești
Ciorba. Determină apariția cancerului gastric?
În acest context, medicii susțin că un alt factor care determină aparția aceste maladii este consmul de ciorbă caldă.
Dr. Ovidiu Peneș recomandă ca ciorba să fie scoasă din meniu. Mai mult, medicii români vor să preia modelul japonez, potrivit căruia endoscopia să fie obligatorie pentru persoanele care au peste 30 de ani, scrie b1.ro.
Citeste si: Papaya. Cum se mănâncă și ce beneficii are pentru sănătate fructul minune
Ciorba. Cu ce putem să o înlocuim?
„Câți dintre noi nu știau că o alimentație sănătoasă începe cu o ciorbă caldă? Știai că distensia caldă a stomacului este unul din principalii factori de risc în geneza cancerului gastric? Pe lânga asta, o ciorbă nu îți aduce principii nutriționale de calitate.
Citeste si: Slănină afumată, un adevărat pericol pentru sănătate! Ce spun medicii
Până și vitaminele care aveau pretenția că există în această fiertură sunt distruse prin procesul termic. Deci, înlocuiește ciorba cu o porție de carne slabă, de preferat de pește, legume în forme cât mai naturală, cât mai puțin procesate termic, salată din abundență și uleiuri de origine vegetală.”, a spus dr. Ovidiu Peneș pentru știrileprotv.ro
Ciorba- scurt istoric
Ciorba reprezintă în bucătăria tradițională românească unul dintre felurile principale de mâncare care se servesc la dejun (rareori la cină) la începutul mesei, după gustare.
Citeste si: Macrou prăjit. Adevărul pe care trebuie neapărat să îl afli
Ciorba este un preparat lichid din legume, verdețuri respectiv legume și carne sau pește, obținut prin fierberea bucăților de carne, tăiate la dimensiuni mici, cu diferite legume, dregerea cu diverse ingrediente: ou, smântână, iaurt, rântașuri obținute prin rumenirea făinii din diverse cereale și după preferință acrirea cu oțet alimentar, borș, suc de lămâie sau sare de lămâie, suc de roșii, corcodușe, zarzăre ori zeamă de varză.