Close sidebar
Close sidebar

Circa zece convoaie de soldaţi ruşi au părăsit joi Crimeea

Circa zece convoaie de soldaţi ruşi au părăsit joi Crimeea, după încheierea manevrelor, a relatat agenţia rusă de presă RIA, citând Ministerul rus al Apărării, informează Reuters.

Diana Bostan,

Circa zece convoaie de militari ruși au părăsit joi Crimeea.


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Nu se precizează unde anume au fost relocate respectivele convoaie, notează Reuters.

Circa zece convoaie de soldaţi ruşi au părăsit joi Crimeea

Rusia a afirmat mai devreme săptămâna aceasta că unele dintre unităţile sale şi-au încheiat participarea la exerciţii militare în zone adiacente Ucrainei şi se întorc la bazele lor.

În schimb, un înalt oficial al Casei Albe a declarat presei miercuri sub protecţia anonimatului, dimpotrivă, că Rusia şi-a crescut prezenţa militară la graniţa cu Ucraina cu până la "7.000 de soldaţi", dintre care unii au sosit miercuri, chiar dacă Moscova a anunţat o retragere parţială a forţelor sale.

Citeste si: Rusia amenință că va lăsa în beznă Europa dacă Occidentul va impune noi sancțiuni

Rusia a început să-și retragă trupele de la granița Ucrainei

Generalul maior Igor Konashenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Rusia, a declarat, marți dimineață, că „pe măsură ce pregătirile militare se termină, ca de obicei, vor avea loc marșurile către locurile permanente de dislocare a forțelor”.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

„Unitățile din Armata Sudică și Vestică au finalizat pregătirea și au început deja să încarce vehiculele și aparatura iar azi vor începe să se deplaseze către bazele militare”, a mai spus purtătorul de cuvânt într-un video postat pe Facebook.

„Forțele Armate ale Rusiei continuă un exercițiu la scară largă cu scopul de a pregăti trupele și forțele.

Practic, toate districtele militare, cele terestre și aeriene, iau parte ca acest antrenament.”

Citeste si: Localnicii din Constanța, speriați de zgomotele produse în ziua în care se anunța invadarea Ucrainei de ruși

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI