In articol:
- Ciulamaua de ciuperci de post. De ce ai nevoie
- Ciulamaua de ciuperci de post. Cum se prepară
- Ciupercile "Champignon'', beneficii uriașe pentru sănătate
Ciulamaua de ciuperci de post. De ce ai nevoie
500 de grame ciuperci champignon
o ceapă
2 linguri de făină
50 ml ulei, pătrunjel
sare, piper.
Citeste si: Ciulama de ciuperci cu pui. Rețeta tradițională a bunicii
Ciulamaua de ciuperci de post. Cum se prepară
Se taie ceapa mărunt şi se pune la călit într-o tigaie. Când prinde o culoare aurie, se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate feliuţe.
Se adaugă făina, puţină apă cât să le acopere şi usturoiul tocat mărunt.
Citeste si: Cartofi la tigaie, cu usturoi. O garnitură delicioasă! Ingredientul care dă toată savoarea
Se lasă pe foc să mai dea în clocot de câteva ori, apoi se opreşte focul.
Ciupercile "Champignon'', beneficii uriașe pentru sănătate
Ciupercile sunt organisme vii care aparțin regnului Fungi, întâlnite în toate mediile de viață, dar nu toate sunt comestibile, unele fiind otrăvitoare. Există aproximativ 14.000 de specii de ciuperci.
Citeste si: Conopidă la cuptor. Cea mai gustoasă rețetă
Ciupercile ''Champignon'' (Agaricus bisporus), unele dintre cele mai cunoscute ciuperci comestibile, aduc prin consumul lor semnificative beneficii sănătății. Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că doar câteva ciuperci au de 12 ori mai multă cantitate de L-Ergothioneine (un puternic antioxidant), decât germenii de grâu și de patru ori mai mult decât ficatul de pui.
Citeste si: Negresa de post rețetă. Secretul care o face extrem de pufoasă
În consecință, au capacitatea de a întări sistemul imunitar. L-Ergothioneine are efect asupra substanțelor instabile, care atacă permanent și vătămează membranele celulelor, cunoscute ca radicali liberi.