Close sidebar
Close sidebar

Ciulamaua de ciuperci de post. Cum se prepară cea mai delicioasă mâncare de post

Ciulamaua de ciuperci de post. Postul Paștelui a început și au revenit în meniu cele mai iubite rețete de post. iată cum se prepară delicioasa ciulama de ciuperci de post.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ciulamaua de ciuperci de post. De ce ai nevoie

500 de grame ciuperci champignon

o ceapă

2 căţei de usturoi

2 linguri de făină

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

50 ml ulei, pătrunjel

sare, piper. 

Citeste si: Ciulama de ciuperci cu pui. Rețeta tradițională a bunicii

Ciulamaua de ciuperci de post. Cum se prepară

Se taie ceapa mărunt şi se pune la călit într-o tigaie. Când prinde o culoare aurie, se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate feliuţe.

Se lasă pe foc să fiarbă în suc propriu, acoperind vasul cu un capac.

Se adaugă făina, puţină apă cât să le acopere şi usturoiul tocat mărunt.

Citeste si: Cartofi la tigaie, cu usturoi. O garnitură delicioasă! Ingredientul care dă toată savoarea

Se lasă pe foc să mai dea în clocot de câteva ori, apoi se opreşte focul.

Se condimentează cu sare şi piper. Se serveşte fierbinte, cu pătrunjel, și, bineînțeles, alături de mămăligă.

Ciupercile "Champignon'', beneficii uriașe pentru sănătate

Ciupercile sunt organisme vii care aparțin regnului Fungi, întâlnite în toate mediile de viață, dar nu toate sunt comestibile, unele fiind otrăvitoare. Există aproximativ 14.000 de specii de ciuperci.

Citeste si: Conopidă la cuptor. Cea mai gustoasă rețetă

Ciupercile ''Champignon'' (Agaricus bisporus), unele dintre cele mai cunoscute ciuperci comestibile, aduc prin consumul lor semnificative beneficii sănătății. Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că doar câteva ciuperci au de 12 ori mai multă cantitate de L-Ergothioneine (un puternic antioxidant), decât germenii de grâu și de patru ori mai mult decât ficatul de pui.

Citeste si: Negresa de post rețetă. Secretul care o face extrem de pufoasă

În consecință, au capacitatea de a întări sistemul imunitar. L-Ergothioneine are efect asupra substanțelor instabile, care atacă permanent și vătămează membranele celulelor, cunoscute ca radicali liberi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI