Close sidebar
Close sidebar

Măsuri de urgență și în Cluj-Napoca, după depășirea pragului critic de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori

Un alt mare oraș din România a trecut de pragul critic de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori după Capitală. Este vorba de "capitala" Ardealului, Cluj-Napoca.

Razvan Ilie,

Purtarea măștii devine obligatorie în toate spațiile deschise din Cluj-Napoca

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit datelor oficiale transmise de către Prefectura Cluj, municipiul Cluj-Napoca a depășit pragul de 3 cazuri de coronavirus la 1.000 de locuitori. Astfel, la Cluj-Napoca a fost înregistrată o incidență de 3.02 cazuri la mia de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va reuni marți pentru a decide ce măsuri se vor implementa.

Citeste si: Masca devine obligatorie pe stradă în București! Lista completă a noilor restricții adoptate de Prefectura Capitalei

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

”Mâine vom analiza în CJSU toate aspectele. Deocamdată vorbim de 3,02, în condițiile în care ne raportăm doar la populația rezidenta pe baza datelor de la Evidența Persoanelor. Totuși avem un numar foarte mare de studenți în Cluj-Napoca, precum și alte persoane care activează aici și nu sunt înregistrate în evidențe. Vedem cum evolueaza cifrele mâine și luăm deciziile care se impun cu siguranță”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean, citat de Stiri de Cluj. 

Masca obligatorie și școlile online, printre măsurile care se iau în Cluj

Conform celor mai recente decizii ale autorităților, în zonele în care incidența cazurilor de COVID depășește 3 la mie, purtarea măștii devine obligatorie în toate spațiile deschise. În plus, școlile se închid iar cursurile vor avea loc doar online, iar activitatea teatrelor, cinematografelor și a restaurantelor ar urma să fie oprită.

Citeste si: Cât costă să-ți faci o casă din lemn rotund. 3 idei de astfel de locuințe. FOTO

”Practic măsurile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unități de învățământ preuniversitar, masca obligatorie în toate spatiile deschise, închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior (rămân terasele și delivery sau take away), închiderea activităților de jocuri de noroc si închiderea programului cu publicul pentru cinematografe și instituțiile de cultură.

Avem la dispoziție 48 ore de la depășirea unui prag de incidenta pentru a lua masuri”, a mai precizat prefectul de Cluj.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI