Close sidebar
Close sidebar

Cod galben de fenomene meteo extreme în jumătate de țară. Se strică vremea și în Capitală

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri dimineața noi mesaje de avertizare cu privire la fenomenele meteo extreme care lovesc România în acest weekend și în prima jumătate a săptămânii viitoare.

Sorin Negru,

Cum va fi vremea în București

[Sursa foto: Pexels]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Meteorologii anunță ploi şi intensificări ale vântului de vineri seară până sâmbătă seară în sudul şi sud-estul ţării. O atenţionare cod galben de vânt intră în vigoare de vineri seara pentru mai multe regiuni.

Citește și: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Meteorologii Accuweather au emis prognoza meteo pentru luna decembrie. Se produc schimbări majore

ANM anunţă ploi şi intensificări ale vântului de vineri seară până sâmbătă seară în sudul şi sud-estul ţării şi a emis o atenţionare cod galben de vânt pentru, sâmbătă, în Moldova, estul şi nord-estul Munteniei şi Dobrogea.

Vin ploile și se răcește vremea în toată țara

Conform meteorologilor, în intervalul 11 octombrie, ora 21 – 12 octombrie, ora 21, vor fi ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului în sudul şi sud-estul ţării unde vor fi averse şi pe arii restrânse descărcări electrice.

”Cantităţile de apă vor fi de 10...15 l/mp şi izolat vor depăşi 25 l/mp. Vântul va avea intensificări în regiunile estice şi pe alocuri în cele sud-vestice, cu viteze în general de 40...50

km/h”, precizează ANM.

Citeste si: Câți bani va primi Simona Halep de la ITIA după reducerea suspendării. TAS a publicat motivarea deciziei după șapte luni de la anunțarea ei- kanald.ro

Citeste si: Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”- wowbiz.ro

Citeste si: O tânără care și-a comandat de pe Shein o pereche de cizme a găsit în colet un scorpion veninos- antena3.ro

O atenţionare meteorologică cod galben a fost emisă pentru sâmbătă, între orele 6.00- 21.00, când sunt prognozate intensificări ale vântului în Moldova, estul şi nord-estul Munteniei, Dobrogea.

”Pe parcursul zilei de sâmbătă (12 octombrie), în Moldova, estul şi nord-estul Munteniei precum şi în Dobrogea, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50...55 km/h”, potrivit ANM.

Vin ploile și se răcește vremea în toată țara

[Sursa foto: Meteo Romania]

Cum va fi vremea în București

Prognoză specială pentru Capitală în intervalul 11 octombrie ora 21:00- 12 octombrie ora 21:00.

Cerul va fi noros şi vor fi perioade cu averse şi posibil descărcări electrice.
Îndeosebi prin acumulare, până la sfârşitul intervalului, cantităţile de apă vor fi de 10...15 l/mp şi posibil 20 l/mp.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 13...14 grade, iar maxima zilei de sâmbătă (12 octombrie), în scădere semnificativă faţă de ziua anterioară, va fi de 18...19 grade.

Se strică vremea și în Capitală

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI