In articol:
- Conopidă la cuptor. Cea mai gustoasă rețetă
- Conopidă la cuptor. Ingrediente necesare:
- Conopidă la cuptor. Mod de preparare:
- Conopidă la cuptor. Conopida la cuptor rețetă. Conopidă la cuptor de post
- Conopidă la cuptor. De ce este bine să mănânci conopidă
Conopidă la cuptor. Cea mai gustoasă rețetă
Conopidă la cuptor. Ingrediente necesare:
O conopidă;
400 g smântână;
250 g cașcaval;
2 ouă;
Unt;
Ceapă;
Sare și piper după gust
Conopidă la cuptor. Mod de preparare:
Conopida se curăță, se spală și se taie cubulețe. Un vas încăpător se pune pe foc cu apă și sare, iar când apa începe să fiarbă se adaugă conopida pentru 10 minute. Conopida nu trebuie să se înmoaie foarte mult.
Conopidă la cuptor. Conopida la cuptor rețetă. Conopidă la cuptor de post
Conopidă la cuptor. De ce este bine să mănânci conopidă
Conopidă la cuptor. Conopida se înrudeşte cu varza, cu broccolii sau napii, are origini în partea mediteraneeană a Europei, este des folosită de gospodine în bucătărie, fie în stare crudă, fie fiartă, semipreparată sau conservată.
Conopidă la cuptor. Legumele din familia cruciferelor conţin izotiocianaţi şi sulforafan, substanţe care, alături de tratamentul de specialitate, pot împiedica dezvoltarea sau progresia afecţiunilor tumorale.
Conopidă la cuptor. Conopida este una dintre legumele care nu ar trebui să lipsească din regimul alimentar al femeilor, iar asta pentru că nutrienţii din compoziţie au importante proprietăţi anticancerigene şi pot participa la prevenţia cancerului de sân sau ovarian.
Conopidă la cuptor. Bogată în fibre, poate juca un rol important în prevenţia cancerului de colon, iar în cazul bărbaţilor, datorită sulforafanului, în cel de prostată. Glucosinolaţii şi tiocianaţii din compoziţie au proprietăţi neutralizante asupra toxinelor care se acumulează în organism şi care ar putea favoriza apariţia celulelor canceroase.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Conopidă la cuptor. Totodată, conopida este bogată în importante substanţe antioxidante, precum glutation transferază, glucuronil transferază şi quinon reductază, care anulează efectul nociv al radicalilor liberi şi reduc stresul oxidativ.
Conopidă la cuptor. E indicat să mâncăm conopidă, deoarece este o legumă bogată în minerale, precum potasiu, magneziu, calciu, fier, vitamine, C şi K, din complexul B, dar şi beta-caroten, acid folic, enzime şi fibre. Această legumă este o sursă bună de carbohidraţi, proteine şi acizi graşi omega 3, cu rol important în funcţionarea neurocognitivă, cardiovasculară, dar nu numai. Datorită conţinutului sărac în calorii, ea poate fi consumată şi atunci când ţinem dietă.