Supranumită “Miss Perfect” şi deja considerată de mulţi comentatori drept cea mai mare patinatoare din istorie, deşi abia şi-a început cariera la seniori, Valieva a apărut și fața președintelui Vladimir Putin, care a ținut să vorbească personal cu sportivii ruși prezenti la Olimpiada de la Beijing.

Citeste si: Vladimir Putin va participa la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022

Ce a declarat Vladimir Putin cu privire la acest episod?

„Vă rog pe voi și pe toți membrii delegației să respectați cu strictețe toate cerințele Comietetului care organizează Jocurile Olimpice și să urmați atent toate instrucțiunile medicale”, a afirmat președintele Rusiei, Vladimir Putin. 

Nu a trecut mult de la acest apel făcut de președintele Putin, că, la Beijing, a explodat scandalul care o are în centru pe cea mai importantă patinatoare a Rusiei în acest moment. Festivitatea de premiere pentru competiţia de patinaj artistic, pe echipe, a fost amânată de o problemă juridică, iar presa internațională a scris apoi că vizată este chiar Kamila Valieva, care ar fi bănuită de dopaj.

Citeste si: De ce s-a dopat Lance Armstrong? După ce i-au fost retrase premiile, fostul ciclist este acuzat în continuare că a trișat

Substanța utilizată

Surse din Rusia susţin că substanţa ar fi dintr-un medicament folosit pentru a preveni atacurile de angină. Situaţia este, însă, mult mai complicată, pentru că, în conformitate cu Codului Mondial Antidoping, Valieva este o “persoană protejată”, deoarece, la momentul presupusei încălcări a regulilor antidoping, nu a împlinit încă vârsta de şaisprezece ani. În prezent sunt implicate mai multe echipe juridice care lucrează la acest caz complex.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

„Este un caz în justiție și sunt blocat de acest demers din a spune ceva, așa cum sunteți și voi!”, a declarat purtătorul  de cuvânt al Comitetului Olimpic, Mark Adams.

Nici Agenţia Internaţională de Testare, care efectuează teste antidoping la Beijing, nu a comentat cazul, iar Ministerul rus al Sporturilor a emis un comentariu similar.
Dacă Valieva va fi găsită dopată, atunci eventualele sancţiuni vor fi mult mai puţin severe decât dacă ar avea peste 16 ani. Astăzi, sportiva și-a făcut aparitia pe gheață pentru prima dată de la declanșarea scandalului, ea fiind fotografiată în timp ce și-a reluat antrenamentele.

Sportiva este apărată și de un reputat jurnalist sportiv rus. Acesta a declarat că: eșantionul a fost prelevat în urmă cu două luni, iar medicamentul nu are efect asupra performanței și îi roagă pe critici să o lase pe Kamila în pace.

Citeste si: Paul Pârvulescu de la Academia Clinceni este suspendat provizoriu pentru suspiciuni de dopaj

Episod asemănător în gimnastica românească

Și gimnastica românească a trecut printr-un episod asemănător, în anul 2000, când Andreea Răducan a câștigat medalia de aur la individual-compus la Sidney..
A reușit!

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Andreea Răducan a rămas atunci fără medalia de aur câștigată în urma unui scandal de dopaj. Deși o investigație a scos la iveală faptul că mai multe gimnaste au urmat un tratament prescris de doctorul echipei și chiar dacă ulterior s-a stabilit că Andreea Răducan nu a fost avantajată de medicamentele pe care le-a luat, medalia nu i-a fost înapoiată.

Citeste si: Tenismanul chilian Nicolas Jarry, suspendat provizoriu pentru dopaj

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si