UPDATE 10.00 Coreea de Nord a lansat sâmbătă în interval de o oră nu mai puţin de opt rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în direcţia est, către Marea Japoniei, a anunţat armata sud-coreeană.

De la începutul acestui an, Coreea de Nord a testat mai multe rachete, inclusiv o rachetă balistică intercontinentală, la 25 mai. 

''Coreea de Nord a lansat una sau mai multe rachete balistice neidentificate în Marea de Est'', a declarat duminică Statul Major Inter-arme din Coreea de Sud, referindu-se la Marea Japoniei.

Citeste si: Incendiu de vegetaţie în Atena. Acolo locuiește și Sorin Oprescu

Phenianul şi-a intensificat eforturile pentru a-şi îmbunătăţi programul de arme în acest an, în pofida sancţiunilor economice grele.

Avertisment SUA: Al șaptelea test nuclear al lui Kim Jong-un

Liderii americani şi sud-coreeni avertizează de săptămâni întregi că regimul lui Kim Jong Un ar putea efectua un al şaptelea test nuclear.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

În mai, Phenianul a testat trei rachete, între care Hwasong-17, care ar putea fi cea mai mare rachetă balistică intercontinentală a sa.

Citeste si: Coreea de Nord pregătește un mega-test nuclear. Care este motivul

Acea lansare a avut loc la câteva zile după ce preşedintele american Joe Biden a vizitat Coreea de Sud, unde s-a întâlnit cu omologul său Yoon Seok-youl, recent ales.

Coreea de Nord, afectată de un puternic val epidemic de COVID-19, a reluat construcţia unui reactor nuclear, suspendată de mult timp, arată noi imagini din satelit.

Coreea de Nord, aproape 20 de teste balistice în acest an

Cu două săptămâni în urmă, serviciile secrete din Coreea de Sud au anunțat că țara vecină a încheiat pregătirile în vederea unui test nuclear şi aşteaptă cel mai bun moment pentru a-l declanşa.

Citeste si: VIDEO- Cum gestionează Coreea de Nord pandemia de COVID-19. A fost recunoscut primul caz de pacient cu coronavirus

"Pregătirile pentru un test nuclear sunt acum încheiate şi (Phenianul) caută acum momentul potrivit" pentru a-l efectua, a declarat presei deputatul Ha Tae-keung, membru al comisiei pentru informaţii a Adunării Naţionale.

De la începutul acestui an, regimul lui Kim Jong-un a făcut cel puțin 17 teste balistice sau cu rachete de scurtă acțiune.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si