Close sidebar
Close sidebar

Coronavirus: Coreea de Nord susține că nu are cazuri de COVID-19

Coreea de Nord nu are cazuri de infectare cu noul coronavirus, a declarat pentru AFP un important responsabil medical de la Phenian, într-un moment în care unele ţări se îndoiesc de absenţa contaminărilor cu COVID-19 pe acest teritoriu.

A.M.S.,

Coreea de Nord coronavirus

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Acest stat sărac şi izolat diplomatic, înconjurat de China şi Coreea de Sud, două ţări puternic afectate de coronavirus, şi-a închis toate graniţele de la sfârşitul lunii ianuarie şi a luat măsuri drastice de izolare.

    Pak Myong Su, directorul Departamentului anti-epidemie din cadrul Centrului Naţional pentru Combaterea Epidemiilor, a insistat asupra eforturile care au permis obţinerea acestui succes.

    "Până în prezent, nimeni nu a fost infectat cu noul coronavirus în ţara noastră", a precizat marţi Pak.

    Citeste si: Cinci medici de la Institutul "Matei Balş" sunt infectați cu coronavirus

    ''Am luat măsuri preventive şi ştiinţifice, cum ar fi inspecţiile şi plasarea în carantină a tuturor persoanelor care intră în ţara noastră, o dezinfectare completă a tuturor mărfurilor, precum şi închiderea frontierelor şi suspendarea legăturilor maritime şi aeriene'', a subliniat el.

    Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

    Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

    Citeste si: O femeie care a fost prinsă de 400 de ori la furat din magazine își mai poate face cumpărăturile doar în 3 locuri din 3.200 km pătrați- antena3.ro

    Până în prezent, doar câteva ţări din lume- adesea insule izolate sau ţări devastate de război- nu au raportat cazuri de COVID-19.

    Citeste si: NATO vrea să evite ca epidemia Covid-19 să devină o criză de securitate

    Coreea de Nord coronavirus

    Între timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat miercuri că pragul de un milion de cazuri confirmate la nivel mondial va fi depăşit în zilele următoare.

    Citeste si: Asta ar putea salva omenirea în cazul în care pandemia de COVID-19 nu va fi oprită

    China şi Coreea de Sud au fost puternic afectate de pandemia de COVID-19, soldată cu peste 45.000 de decese în întreaga lume.

    Sursa: agerpres.ro

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI