Close sidebar
Close sidebar

Credinciosii au dat lupte grele ca sa ajunga langa butoaiele de agheasma. Ce a patit aceasta batrana in curtea unei manastiri

Au dat lupte grele ca sa ajunga langa butoaiele de agheasma, dar dupa ce s-au vazut cu sticlele pline, le-au azvarlit cat colo si au pus mana pe halbele cu bere. Scenele ireale au fost surprinse in poarta unei manastiri din Dambovita. Asta ca sa nu va mai povestim despre gratarele care sfiraiau la foc continuu si muzica lautareasca din boxe care a acoperit slujba preotilor.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Nici n-au apucat bine preotii sa sfinteasca apa ca oamenii adunati cu sutele au si dezlantuit nebunia la Manastirea Nucet din Dambovita.

De parca pe fundul butoaielor s-ar fi aflat ultimii stropi de apa de pe pamant... si-au dat coate si s-au impins pana cand unii au cazut la pamant si, plini de nervi, au dat uitarii milostenia.

Vorbele de ocara au zburat in stanga si-n dreapta cu toate ca jandarmii s-au straduit sa-i potoleasca. I-o vedea Dumnezeu dar cu totii spera ca le va spala si pacatele o data ce vor pune bea din apa miraculoasa.

Citeste si: INTERVIU Ce face Dan Negru înainte de a intra pe platoul de televiziune. Gestul care i-a adus porecla de „regele audiențelor”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

Doar ca si credinta trece prin stomac, si-a spus femeia, care, dupa ce s-a inchinat pioasa langa butoaiele cu apa sfintita, a dat buzna la bairamul organizat de primaria chiar in fata manastirii.

Dincolo de toate, Izvorul Tamaduirii e una dintre cele mai importante sarbatori ale crestinatatii. Se spune ca in urma cu 1500 de ani, la Constantinopol, un orb si-ar fi recapatat vederea spalandu-se pe ochi cu apa din izvor.

"Apa sfintita e foarte buna pentru bolnavi, schiopi, ologi, chiori orbi, de toate natiile e buna”, spune un barbat.

In ciuda frigului patrunzator, credinciosii s-au strans si la vestita Biserica Greaca din Braila. Se spune ca doar in prima vineri, de dupa Paste, din izvorul binecuvantat de acolo, curge apa sfintita. Si aici s-a bulucit lumea.

Aghiasma mica, binecuvantata de preoti astazi, poate fi pastrata in casa tot anul. Oamenii beau din ea dimineata si se roaga sa fie feriti de necazuri.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI