Close sidebar
Close sidebar

Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Sfinții Ioachim și Ana, părinții Fecioarei Maria

Datorită credinței și cuvioșiei lor s-a născut Maica Domnului, implicit Mântuitorul.

K.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Sfântul Ioachim, fiul lui Barpatir, era din neamul regelui David, căruia Dumnezeu i-a rânduit ca Mântuitorul să se nască din urmașii lui, iar Sfânta Ana era fiica lui Matan. Din partea tatălui ei, era din tribul lui Levi, iar dinspre mama sa, era din tribul lui Iuda.

„Prin post și rugăciune, dar mai ales prin rânduiala lui Dumnezeu, ei au avut un copil la bătrânețe, pe Fecioara Maria, Prea Sfânta Născătoarea de Dumnezeu.”

Citeste si: Plecare bombă de la Puterea dragostei: „Când am zis că plec, nu am glumit”

Citeste si: Șoc în showbiz! Bianca de la Puterea Dragostei aruncă bomba: ”Da, vreau copil cu Livian”| EXCLUSIV

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Sfântul Ioachim a murit la puțini ani după nașterea Fecioarei, la vârsta de 80 de ani, după aducerea și intrarea fiicei lui în Templul de la Ierusalim. Sfânta Ana a murit în vârstă de 70 de ani, la doi ani după sfântul Ioachim, ani pe care i-a petrecut în Templu cu fiica ei.

Sfinții Ioachim și Ana sunt adesea invocați în rugăciuni de cuplurile care nu reușesc să aibă copii. Acești sfinți părinți sunt cei mai importanți părinți din istorie, reprezentând un simbol pentru toți părinții lumii. Astfel, ziua de 9 septembrie este, deși nedeclarată, Ziua Părinților, în lumea creștină.

Citeste si: Luis Lazarus a răbufnit: ”Vor ajunge cu toții la vorbele mele! Dincă le-a omorât pe fete și nu sunt doar două victime!”

Citeste si: VIDEO| Excursie la peștera cu lilieci

Tradiţia spune că în ziua de Sfinții Ioachim și Ana nu ai voie să speli haine pentru că se consideră o lipsă de respect față de mama Sfintei Fecioare Maria. Cei care vor spăla haine în această zi ar putea sărăci.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI