Polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate- Serviciul de combatere a grupurilor de criminalitate organizată, împreună cu procurorii DIICOT- Structura Centrală și luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, au pus în executare un mandat de percheziție, respectiv un mandat de aducere emis pe numele unui bărbat cercetat într-o cauză penală aflată în instrumentarea DIICOT- S.C., pentru constituire a unui grup infracțional organizat și tentativă de omor.

Ce au transmis autoritățile

„Bănuitul ar fi participat, în anul 2012, alături de alte 2 persoane, condamnate pentru fapta comisă de către instanța de judecată competentă elveţiană la comiterea unei tentative la omor calificat, pe teritoriul acestui stat, împotriva unui cetățean albanez, care ar fi fost membru al unei grupări infracționale rivale și care ar fi derulat activități de proxenetism în zona cantonului Ticino din Elveția. Acesta s-a sustras în permanență cercetărilor efectuate de către autoritățile din Elveția, depunând diligenţe prin oferirea unor beneficii financiare sau materiale unei alte persoane cercetate în cauza penală, în scopul influenţării declarațiilor acesteia şi minimizării gradului său de participare la tentativa de omor comisă”, a arătat, vineri, Poliţia Română.

Citește si: Prejudiciu de peste 700.000 de lei adus chiar de angajații unei firme

Suspectul a mai fost cercetat în alt dosar de polițiștii S.C.G.C.O., sub coordonarea procurorilor DIICOT- Structura Centrală, fiind trimis în judecată, în 23 martie 2021, pentru comiterea altor 2 tentative de omor calificat, una dintre acestea fiind comisă cu același mod de operare ca şi cea din Elveția, fapte pe care le-ar fi coordonat în calitate de lider al grupului infracțional constituit în acest scop.

Citește si: Doi bărbați din Botoșani au fost reținuți de autorități după ce au agresat un tânăr

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Deși în prezent bănuitul este cercetat în stare de arest la domiciliu, a menținut legătura şi a continuat să organizeze la adresa unde își execută măsura întâlniri cu lideri ai unor diferite grupări infracționale, ce au făcut obiectul cercetărilor şi au fost condamnați anterior pentru săvârșirea unor infracțiuni comise cu violență asupra altor persoane”, a arătat sursa citată.

În urma percheziției domiciliare, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 43.000 de euro, bijuterii din metal de culoare galbenă şi pietre incolore, 8 telefoane mobile şi diverse înscrisuri.

Bărbatul a fost dus la sediul DIICOT- Structura Centrală, în vederea aducerii la cunoştinţă a acuzațiilor formulate, el fiind reținut pentru 24 de ore.

Citește si: O îngrijitoare româncă din Italia va petrece 23 de ani în spatele gratiilor. Femeia l-a torturat și ucis pe bătrânul de care avea grijă

În cauză, a fost realizată cooperare poliţienească şi judiciară cu autorităţile elveţiene.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul D.G.P.M.B.- Secția 2 Poliție.

Citește si: Fost miner din Gorj, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru că și-a omorât soția cu bestialitate. Bărbatul a sfâșiat-o cu dinții pe partenera sa de viață


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si