Close sidebar
Close sidebar

Croaţia urmează să intre în Schengen. România rămâne pe lista de așteptare

În afară de Croaţia, celelalte state membre UE care nu fac parte din Schengen sunt Bulgaria, România, Cipru şi Irlanda.

Diana Bostan,

Croaţia, undă verde pentru a intra în Schengen.

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Guvernele Uniunii Europene au convenit joi că şi Croaţia poate intra în spaţiul Schengen, după ce Zagrebul a convins Bruxelles-ul că poate gestiona eficient graniţele externe ale blocului comunitar, transmite Reuters.

Croația poate intra în Schengen

Croația a devenit membră a UE în 2013 şi care vrea să intre şi în zona euro. Acesta a fost un subiect sensibil din cauza migraţiei.

”Croaţia este pregătită”, a declarat comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, într-o conferinţă de presă, după ce s-a ajuns la un acord între miniştrii de Interne ai blocului.

Zagrebul a făcut eforturi exagerate pentru a demonstra UE că poate opri migranţii fără acte care trec în bloc, pentru a adera la Schengen. 

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat a fost diagnosticat greșit cu cancer de specialiștii de la Spitalul Bagdasar din București. Pacientul a fost trimis acasă ,,să moară"

Croația va beneficia de o intensificare a turismului

Ofiţerii de poliţie croați au participat la o respingere violentă a migranţilor la graniţa cu Bosnia, refuzându-le dreptul de a solicita azil în UE. 

Pandemia de COVID-19 a restrâns multe libertăţi de călătorie. Zona Schengen are 26 de state membre, inclusiv Elveţia şi Norvegia, ţări din afara UE. În afară de Croaţia, celelalte state membre UE care nu fac parte din Schengen sunt Bulgaria, România, Cipru şi Irlanda.

Citeste si: Joe Biden și Vladimir Putin, discuții virtuale despre Ucraina şi alte subiecte disputate

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI