Persoanele vizate ucideau ilegal animalele într-un abator din Braşov, iar carnea era trimisă la export cu acte false, fără a fi verificată.

Mai multe persoane sunt vizate de faptul că au ucis cai și-i trimiteau la export cu acte false

În mod uzual, una dintre persoanele bănuite, administrator al unei societăţi comerciale, ar fi achiziţionat cai de la diverse persoane, fără documentele legale, şi i-ar fi transportat, de asemenea, fără îndeplinirea condiţiilor de legalitate, către un abator din judeţul Braşov, unde animalele erau ucise, fără drept.

Citește și: VIDEO Imagini de coșmar la o stână din Dolj. Zeci de oi au fost ucise de o haită de șacali

Uciderea animalelor s-ar fi făcut prin participarea altor membri din familie, care ar fi falsificat paşapoartele, astfel încât să rezulte că ecvidele erau în proprietatea de drept a societăţii comerciale. Întreaga acţiune de falsificare ar fi fost sprijinită de medicul veterinar, care ar fi inserat date nereale, în aşa fel încât toată documentaţia să aibă formă aparentă de legalitate a provenienţei şi transportului cailor, ca la final, animalele aduse să fie ucise cu nerespectarea obligaţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, miercuri, de Poliţia judeţeană Braşov.

Printre suspecți se numără şi medici veterinari, unii angajaţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare

Potrivit anchetatorilor, ultima etapă a infracțiunii consta în emiterea de către un medic a unui certificat fals pe care le declara «bun pentru consumul uman».

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Alertă la o păstrăvărie din Sibiu: autoritățile au confirmat un focar de septicemie hemoragică

Carnea era trimisă în Italia, acolo unde era procesată şi vândută sub formă de prosciutto, fiind consumată de către italieni.

În cauză, poliţiştii au efectuat 32 de percheziţii domiciliare în judeţele Braşov, Sibiu, Covasna, Dâmboviţa, Prahova, Argeş, Ialomiţa şi municipiul Bucureşti.

Citește și: Federația pentru Protecția Animalelor, mesaj după ce Ana a fost ucisă de o haită de câini: „Sterilizarea în masă este soluția”

”Cercetările sunt în curs de desfăşurare, la acest moment continuându-se activitatea de audiere a persoanelor bănuite, cât şi a altor persoane care au legătură în cauză, urmând a se dispune unele măsuri corespunzătoare faţă de acestea”, precizează, miercuri, anchetatorii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si