Familiile victimelor de origine romana, care si-au pierdut viata in urma cutremulrului din Italia, sunt devastate.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Mihai Olaru- sotul: La ce e mai rau ma gandesc, nicio veste nu am mai primit

LEOTIN COJOCEA,  presedintele Centrului de Asistenta si Servicii a Cettaenilor Români din Italia (CASCRI): Sunt înregistrate 6 decese, ultimul înregistrat, un copilas de 11 ani, scos de sub darâmaturi aseara.


Daniel Daogaru-tatal Aureliei Daogaru: pe mine nu putea sa ma ia moartea, a luat-o pe ea.

LEOTIN COJOCEA: Pamântul continua sa se miste si sa tremure în acea zona. Imaginile sunt apocaliptice.

SERGIU BALABAN, editor sef VOCEASTRAZII.COM:  în continuare sunt cladiri care se prabusesc, sunt replici, sunt poduri care se prabusesc.

Florentina Agache: Toata lumea intreaba, dar nu stim nimic.

De trei zile, familia Elenei nu mai are liniste. Fiecare ceas care trece ii sfasie de durere.


Mihai Olaru -sotul: Nicio veste nu am mai primit, au sunat si aseara de 3 ori si azi dimineta, ne-am uitat si la televizor poate o vedem poate o vedem ca o recunosc si de la distanta.

Mihai Olaru nu mai stie nimic de sotia lui. Nu e nici pe lista celor morti, dar nici pe cea a ranitilor. Cel mai probabil, e inca sub orasul ruinat, impreuna cu batrana la care lucra.


FLorentina Agacahe -fiica: Era chiar in Amatrice, au stat in Roma, dupa care s-au dus in casa de vacanta pentru
ca era foarte cald, a ales doamna.


"Daca asa a randuit Dumnezeu, nu am ce face", spune sotul.

"Am visat ca plangea. Statea acolo si plangea", a declarat tatal Aureliei.

Stela  Voinea-matusa Aureliei Daogaru: Ceva dureros a fost. Parca ar fi urmarit-o un blestem, pacat, asa...

Si de piatra sa fii si nu ai cum sa te cutremuri la drama Marianei Voinea, mama Aureliei. O mana de om, incercata atat de crunt de soarta. In mai putin de-un an i s-au prapadit cinci oameni dragi.   

Nicu, baiatul pe care-l luase-n grija, de la centrul de plasament, s-a sinucis in decembrie. La cateva doua luni distanta, ambii parinti i s-au paradit, ca acum moartea sa-i o ia de langa si pe Aurelia, care-a murit impreuna cu sotul ei.

"Un necaz mai mare".

Un necaz care tatalui i s-a aratat in vis. Nimic n-avea sa opreasca, insa, soarta hotarata.

Tatal Aureliei: uite, a stat acolo, pe banca aia. Vorbeam si eu cu ea.
In vis. Plangea si mie mi-a parut rau. Ma, fata, tu unde te duci acum? N-ai gasit si tu aici, in Romania, sa stai? Te-ai dus acolo. Plangeam statea acolo si plangea".


"A dat telefon: "ma, Mariana, eu am avut un vis. Ma, ia lasa-ma in pace, ce-mi spui tu mie, ce vis? Ce sa se intample? Nu, e un vis rau.".

"A dat iar telefon: "Ma, Mariana, e ceva! Inainte sa se intample? Inainte. Si cand s-a trezit dimineata si a vazut pe telefon...asa a si fost".


Doar baiatul celor doi a avut zile, pentru ca un prieten a apucat sa-l scoata la timp de sub daramaturi. Aurelia va fi inmormantata alaturi de Fabrizio, in Italia.

Romanii afectati de cutremur, care vor sa se intoarca acasa, pot ajunge gratuit in Romania. De asemenea, si rudele lor de aici, pot ajunge in Italia tot gratis, pentru recunoastere si repatriere. Pana acum, aproape 300 de oameni si-au pierdut viata.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si