Ramasa singura, fara sotul care ii usura viata si era cel mai mare sprijin al ei, poeta a trebuit sa invete sa se descurce cu treburile zilnice care, pana nu demult, cadeau exclusiv in grija partenerului de viata. Dupa o poveste de dragoste ca in filme, care a durat 56 de ani, Ana Blandiana devenea astfel vaduva si isi pierdea jumatatea fara de care, pana atunci, nu concepea viata.

Din informatiile noastre, situatia financiara a poetei este destul de buna, insa, dupa moartea sotului, nu asta era problema sa, ci faptul ca pana atunci, cel care se ocupase de aprovizionare, intretinerea caselor si plata facturilor curente fusese sotul poetei, Romulus Rusan.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Pentru Ana Blandiana incepea astfel o perioada dificila in care a trebuit sa invete in cel mai scurt timp cum sa tina socotelile caselor sale, unde, cand si cum sa plateasca facturile la utilitati, scriitoarea neavand cunostinta de aceste proceduri, considerate banale de un om de rand.

Astfel, pentru proprietatea pe care o detine in localitatea Brebu, din judetul Prahova, Ana Blandiana a trebuit intr-o zi sa ia orasul la picior pana a descoperi sediul companiei de cablu.

Poeta a achitat facturile restante si s-a scuzat in fata casierei, spunandu-i acesteia ca sotul ei, care decedase de curand, se ocupase in timpul vietii de toate platile casei. Cu un zambet trist, ea a explicat ca nu avea cunostinta unde si cand trebuie sa plateasca abonamentul lunar la cablu, nici factura la lumina, gaze sau cea de la apa curenta.

Poeta Ana Blandiana (74 de ani) a avut o casnicie de peste cinci decenii cu scriitorul Romulus Rusan. Cei doi s-au cunoscut pe vremea cand Blandiana avea doar 17 ani, poeta dezvaluind cum a decurs prima lor intalnire.  “Am facut cunostinta cu sotul meu atunci cand am dus primele doua poezii la revista Tribuna. El lucra in redactie. Am facut cunostinta si m-a cerut de sotie peste mai putin de o ora, fara ca macar sa vorbim, intre timp, prea mult. Intr-o prima miscare, gestul lui mi s-a parut neserios; dar, in acelasi timp, m-am hotarat sa nu-i spun mamei, ca sa nu-i faca impresie rea. Deja il protejam, deja aranjam situatia ca el sa arate bine in fata mamei, cand o sa-i spun. Ne-am casatorit la jumatate de an dupa acest moment”,  a marturisit Ana Blandia intr-un interviu acordat pentru revista Tango.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si