Close sidebar
Close sidebar

Cum arata prima masina sport care functioneaza cu apa sarata. Este de-a dreptul incantatoare

La Salonul Auto de la Geneva din 2014 a fost prezentat un prototip auto care abia acum a primit unda verde pentru a fi vandut pe piata Europeana.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Este vorba de autoturismul Quant e-Sport Limousine propus de cei de la Nano Flowcell.

Masina are un desing extrem de sportiv ce atrage toate privirile, dar, cel mai important, are o propulsie care se foloseste de apa sarata. Quant foloseste o tehnologie dezvoltata de NASA, mai exact o baterie alimentata de lichid ionic.

Citeste si: Florin a murit lovit în cap de un copac! Tânărul maramureșan avea doar 24 de ani și era tăietor de lemne în Italia- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: S-a apucat de sală la 70 de ani și a slăbit 36 de kg. Acum, Joan e influenceriță de fitness și face senzație pe internet- antena3.ro

Autoturismul este dotat cu doua rezervoare de 159 de litri, unul fiind umplut cu lichid electrolitic incarcat pozitiv, iar celalalt cu acelasi tip de lichid, dar incarcat negativ.
Rezervoarele sunt separate de o membrana, iar interactiunea dintre ele este cea care produce electricitate.

Motorul are o putere de 136 de cai si masina poate prinde suta de kilometri in doar 5 secunde, in timp ce viteza maxima pe care o poate atinge aceasta masina este de 200 de kilometri pe ora, noteaza cei de la Business Magazin.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI