Close sidebar
Close sidebar

Cum îţi poţi revendica banii de la compania Ryanair în cazul unui zbor anulat

Din momentul instituirii restricţiilor de circulaţie ca urmare a pandemiei generate de COVID-19, traficul aerian la nivel mondial a fost grav afectat. Această situaţie s-a răsfrânt mai ales asupra pasagerilor. Aceştia s-au văzut puşi în faţa situaţiei de a renunţa la planurile de călătorie în scop turistic sau profesional din cauza anulării zborurilor pe care le aveau programate.

Andreea Stoica,

Cum îţi poţi revendica banii de la compania Ryanair în cazul unui zbor anulat

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Nici compania aeriană Ryanair nu a fost ocolită de această situaţie şi s-a văzut nevoită să recurgă la anularea zborurilor. Din păcate, cel mai afectat eşti tu, stimate pasager, pentru că suma de bani investită în biletul de călătorie pare a fi blocată în contul transportatorului.

Vestea bună este că poţi solicita de la transportatorul Ryanair compensaţii pentru zborurile anulate sau pentru cele întârziate prelungit ce pot ajunge până la 600 de euro!

Ai dreptul legal de a solicita despăgubiri în cazul anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor

Trebuie să ştii că Regulementul Comisiei Europene nr. 261/2004 stabileşte normele comune în materie de compensație și de asistență pentru pasageri în cazul anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor.

După cum rezultă clar din acest Regulament, operatorul aerian Ryanair are obligaţia să-ţi pună la dispoziţie următoarele variante pentru a-ţi recupera banii investiţi în biletul sau biletele de avion:

  • poți să optezi în a redacta o cerere de restituire a banilor cheltuiţi pe biletul/ biletele de avion

  • poţi să îți modifici gratuit zborul anulat

În situaţia în care doreşti să adresezi operatorului cererea de rambursare, trebuie să ştii că ai putea primi din partea Ryanair o despăgubire integrală a prețului plătit pentru toate segmentele de zbor neutilizate.

În cazul de faţă, termenul maxim de depunere a cererii nu trebuie să depăşească şapte zile.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Ryanair mai precizează că în situaţia în care zborul afectat este și segmentul tău de plecare, ți se va oferi o rambursare integrală a segmentului de întoarcere, împreună cu, acolo unde este cazul (când călătoria are escală), un zbor de întoarcere la primul punct de plecare, cât mai curând posibil.

Cum îţi poţi modifica un zbor anulat al Ryanair

Transportatorul aerian precizează că pasagerii care se confruntă cu o astfel de situaţie pot beneficia de o modificare a rutei, după cum urmează:

  1. Primul pas întreprins de companie va consta în căutarea unui un loc la următorul zbor Ryanair disponibil pe aceeași rută. Dacă această opțiune nu este disponibilă în aceeași zi sau în ziua următoare, compania va încerca să îți găsească un loc la următorul zbor operat tot de către aceasta disponibil de la sau către un aeroport alternativ din aceeași țară.

  2. Dacă această variantă nu poate fi disponibilă în aceeași zi sau în ziua următoare, compania se angajează că îţi va găsi un zbor către destinația finală operat de către o companie cu care au un acord de reciprocitate. Acestea ar fi: EasyJet, Jet2, Vueling, CityJet, Aer Lingus, Norwegian sau Eurowings.

Dacă această variantă nu poate fi disponibilă în aceeași zi sau în ziua următoare, o ultimă variantă ar fi să ţi se ofere o alternativă de transport „comparabilă și rezonabilă” către destinația ta finală, de exemplu, cu trenul, autobuzul, avionul sau cu o mașină închiriată. Dacă trebuie să apelezi la această opțiune, este posibil să ți se recomande să rezervi zborurile personal și să trimiți chitanțele pentru rambursare către transportator. Atenţie, va trebui să contactaţi personalul companiei înainte de a face demersuri pentru transport alternativ!

Poţi solicita despăgubiri între 250 de euro şi 600 de euro de la Ryanair

Durata întârzierii zborului dar şi lungimea segmentului de zbor pe care urma să te deplasezi vor determina valoarea compensaţiei pe care o poţi solicita.

În acest caz, compania aeriană ar trebui să plătească compensaţii după cum urmează:

  • 250 de euro pentru o distanţă de până la 1.500 de kilometri;

  • 400 de euro pentru o distanţă între 1.501 și 3.500 kilometri în cazul tuturor zborurilor intracomunitare;

  • 600 de euro pentru o distanţă de peste 3.500 km; se aplică numai pentru zborurile non-intracomunitare (UE – SEE).

Beneficiază de ajutor de specialitate în demersul tău de a-ţi recupera compensaţia pentru zborul anulat sau întârziat prelungit

Invocarea circumstanţelor extraordinare (catastrofe naturale, starea vremii) ar putea reprezenta un pretext de eschivare pe care o companie aeriană ar putea să-l invoce cu scopul de a te determina să-ţi amâni sau să renunţi cu totul la dreptul tău de a-ţi revendica despăgubirile pentru un zbor întârziat sau anulat Ryanair.

În acest caz, principala recomandare este să apelezi la specialişti care să te asiste pe întreg parcursul acestui demers. Cea mai bună soluţie în cazul de faţă este să apelezi la AirAdvisor, companie specializată în recuperarea despăgubirilor pentru zboruri întârziate sau anulate! Echipa de jurişti din cadrul AirAdvisor sunt specializaţi în abordarea şi rezolvarea cu succes a acestor speţe şi pot contracara diversele motive invocate de către companiile aeriene c ear fi îndreptate împotriva demersului tău legal.

Tot ce ai de făcut durează maximum 2 sau 3 minute, timp în care vei complete o cerere pe care o vei găsi pe site-ul AirAdvisor. După ce ai completat cererea, vei fi informat în cel mai scurt timp despre eligibilitatea preliminară şi, totodată, vei primi informaţii legate de valoarea compensaţiei pe care o vei avea de primit.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI