Cum se descarca certificatul verde pe telefon

Certificatul va putea fi descărcat de pe platforma pusă la punct de STS și ca va fi disponibilă la adresa: certificat-covid.gov.ro.

Pe această platformă vom intra, ne vom face un cont cu o adresă de email și vom primi un link pentru a verifica dacă suntem cine pretindem că suntem. O să fie necesare câteva date de autentificare pentru a fi siguri că cel care îl solicită este și persoana care îl primește.

Accesăm acel link și el ne va duce către platforma respectivă, de unde putem să descărcăm certificatul.

Documentul va dovedi că am trecut prin boală, că avem imunitate, că ne-am vaccinat sau că avem un test negativ la boală. Totul se rezumă la un cod QR, care va putea fi scanat și va facilita trecerea la frontieră.

Citeste si: Amenzi pe bandă rulantă în Timiș pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Citeste si: Reguli nunţi septembrie şi octombrie 2021: Câţi invitaţi au voie la un astfel de eveniment?

Cand si unde este necesar sa prezinti certificatul verde

Nimeni nu mai poate merge la restaurant, la cinematograf sau în cluburi, baruri şi cazinouri fără certificatul verde. Doar că angajaţii se plâng că le este imposibil să verifice dacă documentul prezentat de clienţi le şi aparţine.

Nici poliţiştii nu pot controla pe toată lumea.

Certificatul verde va rămâne valabil pentru toate persoanele vaccinate în forma actuală, chiar dacă nu toți cetățenii vor alege să facă și doza a treia de vaccin, a declarat Andrei Baciu.

„În acest moment în România, la nivel european, o schemă completă de vaccinare se consideră cea fiind cea cu două doze sau cu o doză în cazul Johnson&Johnson”, a spus secretarul de stat în ministerul Sănătății.

„Doza trei vine să îmbunătățească răspunsul imun. Sunt date care spun că se constată un declin după 6 luni la nivelul titrului de anticorpi”, a explicat el.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si