Close sidebar
Close sidebar

Cum sterilizezi borcanele pentru zacuscă?

Cum sterilizezi borcanele pentru zacuscă? Iată prin ce metode poți steriliza corect borcanele cu zacuscă pentru iarnă!

Alina Raducu,

Cum sterilizezi borcanele pentru zacuscă?

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cum sterilizezi borcanele pentru zacuscă? Când vrei să pregătești conserve de legume sau dulceață pentru iarnă trebuie să ai grijă și la borcanele în care le vei pune și le vei păstra o lungă perioadă.

Borcanele trebuie bine spălate și sterilizate în prealabil pentru a împiedica dezvoltarea germenilor. Află cum se sterilizează borcanele corect ca să nu ai probleme cu alterarea preparatelor pentru iarnă!

Cum trebuie să sterilizezi borcanele pentru zacuscă?

Borcanele de gem, compot sau zacuscă pe care le pregătești pentru iarnă trebuie păstrate în condiții optime. Iar recipientele în care sunt păstrate conservele sunt foarte importante, pentru ca mâncarea să nu se altereze.

Ele trebuie să fie curate, uscate și bine sterilizate pentru a păstra în stare bună cât mai mult timp alimentele.

Astfel, dacă nu dispui de un sterilizator, aparat care ar reduce timpul de lucru, poți folosi mai multe variante de sterilizare, precum: sterlizarea în apă (pe aragaz), la cuptor, la microunde sau în mașina de spălat vase.

Citeste si: Reţetă zacuscă cu 5 kg. de vinete: Iată cum se prepară

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Cum sterilizezi borcanele pentru zacuscă?

[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, există două tipuri de borcane: cu filet și capac sau cu închidere ermetică, cu granituri de cauciuc. Chiar dacă borcanele sunt curate, trebuie sterilizate la fiecare folosire înainte de a le umple cu alimente, pentru a rezista mai mult timp. 

Sterilizarea borcanelor pe foc

Mai întâi, spală borcanele cu apă și detergent, clătește-le bine și apoi așază-le într-un vas mare, pe fundul căruia ai pus un prosop curat.

Lasă să fiarbă apa cam 10 minute, stinge focul și apoi lasă-le încă 10-15 minute. Se scot borcanele pe un șervet curat.

Citeste si: Zacuscă de vinete cu ciuperci şi ardei copt: Reţeta delicioasă

Sterilizarea borcanelor în cuptor/cuptor cu microunde

De asemenea, mai poți steriliza borcanele și în cuptor, spălate bine, cu gura în sus.Trebuie lăsate cam 15-20 de minute (fără capace), la 150 de grade, apoi le scoți cu tot cu tavă și le poți umple cu produsul fierbinte, dulceață sau zacuscă. Capacele le vei spăla cu apă fierbine și apoi le vei șterge cu un șervet curat.

Recipientele din sticlă se mai pot steriliza la cuptorul cu microunde. Cuptorul cu microunde sterilizează imediat. Le poți lăsa chiar și două minute pentru ca borcanele să fie sterilizate, însă nu poţi pune prea multe borcane în cuptorul cu microunde. Capacele se sterilizează separat, în apă care fierbe.

Citeste si: Pastă de roşii cu ardei capia: Reţeta buncii

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Cum sterilizezi borcanele pentru zacuscă?

[Sursa foto: PixaBay]

Sterilizarea borcanelor în mașina de spălat vase

Se așază borcanele și se aplică un ciclu scurt de spălare cu detergent, apoi se alege un program de spalăre la temperaturi mari, de 65°-70° fără a adăuga detergent. Aceasta este cea mai ușoară metodă de a steriliza borcanele.

Citeste si: Conopidă murată: Cea mai delicioasă reţetă

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI