Close sidebar
Close sidebar

Cum va arata Marea Moschee din Bucuresti. Lucrarile ar urma sa inceapa anul acesta

Autoritatea religioasa din Turcia a dezvaluit cum va arata Marea Moschee din Bucuresti, care ar urma sa fie construita pe Bulevardul Expozitiei nr. 22-30.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din Romania intentioneaza sa o construiasca in Bucuresti, pe Bulevardul Expozitiei nr. 22-30, a fost eliberat in aprilie anul trecut.

Terenul pe care va fi construita Moscheea are 11.000 de metri patrati. Potrivit digi24.ro, nu este vorba doar despre o moschee, ci un centru cultural si spiritual, care va include o biblioteca si sali de curs in care se va preda Coranul.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

In Romania sunt in jur de 67 de mii de credinciosi musulmani. Cea mai mare comunitate este concentrata in zona Dobrogei. In Bucuresti, sunt 9.000 de musulmani.

Patriarhia Romana nu se opune ridicarii unei moschei la Bucuresti, a declarat purtatorul de cuvant al Mitropoliei, Vasile Banescu, intr-o emisiune la Digi 24, el spunand ca este vorba despre un lacas de cult recunoscut de stat si ca a primit asigurari ca nu va fi un centru de pregatire al unor lideri islamici.

'Patriarhia nu se opune construirii unui lacas de cult, al unui cult oficial recunoscut de stat. Ar fi o contradictie de termeni. Problema ridicarii moscheii nu are legatura strict cu biserica, si nici macar implicit, ci cu Guvernul, care da aprobarile. Personal, am fost asigurat de Secretariatul pentru culte ca e vorba de o moschee mai mare decat cea dintr-un oras de provincie, si ca nu e vorba de un centru de pregatire a unor lideri islamici', a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI