Close sidebar
Close sidebar

Curtea Permanenta de Arbitraj de la Haga nu are nicio jurisdictie in materie. China nu recunoaste si nu accepta decizia Curtii

Dupa ce Curtea Permanenta de Arbitraj de la Haga a decis marti ca Beijingul nu are "drepturi istorice" asupra majoritatii apelor strategice din marea Chinei de Sud, China a precizat ca "nu recunoaste si nu accepta" decizia Curtii, afirmand ca nu are "nicio jurisdictie" in materie.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Beijingul revendica cvasi-totalitatea marii Chinei de Sud- bogata in  hidrocarburi- spre nemultumirea altor tari riverane: Filipine, Vietnam, Malaezia si Brunei.
Regiunea este, de asemenea, o intersectie de rute comerciale vitala pentru comertul mondial iar apele sale sunt bogate in pesti.
"Tribunalul considera ca Beijingul a incalcat drepturile suverane ale Filipine in zona sa economica exclusiva", respectiv pana la 200 de mile maritime, decizie care a infuriat autoritatile de la Beijing, scroe hotnews.ro.

Beijingul revendica cvasi-totalitatea marii Chinei de Sud- bogata in  hidrocarburi- spre nemultumirea altor tari riverane: Filipine, Vietnam, Malaezia si Brunei.

Regiunea este, de asemenea, o intersectie de rute comerciale vitala pentru comertul mondial,  iar apele sale sunt bogate in pesti.

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Colecționara de creiere antice: Povestea tinerei care a studiat peste 4.400 de organe. Totul a început cu câteva migrene îngrozitoare- antena3.ro

"Tribunalul considera ca Beijingul a incalcat drepturile suverane ale Filipine in zona sa economica exclusiva, respectiv pana la 200 de mile maritime",  decizie care a infuriat autoritatile de la Beijing, scrie hotnews.ro.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI