Seismul a avut epicentrul la 137 de kilometri distanta de Santiago si la aproximativ 35 de kilometri vest de orasul de coasta Valparaiso, la o adancime de 25 de kilometri. Cladiririle din capitala s-au balansat timp de aproximativ 30 de secunde.

Institutul american de Geofizica a revizuit de doua ori magnitudinea, inainte de a ajunge la 6,9, o magnitudine ce poate povoca pagube importante. Centrul de Avertizare de Tsunami din Pacific a anuntat ca valurile seismice au atins 15 centimetri.

In apropiere de epicentru, locuitorii s-au grabit sa ajunga in zone mai inalte, aducandu-si aminte de lectiile cutremurului si tsunamiului devastator din 2010.

“A fost scurt, dar foarte puternic”, a povestit Paloma Salamo, o asistenta medicala de 26 de ani care se afla la clinica la nord de Valaparaiso cand s-a produs seismul.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

“Pana in prezent nu s-au inregistrat pierderi de vieti omenesti sau pagube importante”, a declarat presedintele Michelle Bachelet, laudand oamenii pentru ca au evacuat zona afectata in mod ordonat.

Cladirile din Valparaiso nu au suferit avarii structurale, dar retelele de telefonie mobila au cazut in unele zone.

De asemenea, ministrul de Interne Mario Fernandez a precizat ca s-au inregistrat cateva alunecari de teren, dar, “in general, situatia este destul de normala, tinand cont de intensitatea cutremurului”.

Mai mult replici seismice, dintre care una cu mgnitudinea 5,4, s-au produs dupa cutremurul initial.

Chile se afla pe asa-numita Centura de Foc a Pacificului si a fost lovit de numeroase seisme devstatoare, inclusiv unul cu magnitudinea 8,8, in 2010, ce a declansat si un tsunami.

Peste 500 de oameni si-au pierdut viata atunci.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si