Două cutremure au zguduit țara, azi 24 februarie 2021. Fenomenele au avut loc în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, cu magnitudini de 3,9 şi 3,2 pe scara Richter. Informațiile au fost transmise în timp real, de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Citeste si: 5 lucruri fascinante și puțin știute despre Pământ

Primul fenomen seismic, de azi, a avut 3,2 pe scara Richter.

Cutremurul a avut loc la ora locală 2:07, la adâncimea de 134 de kilometri, iar epicentrul s-a aflat la 79 km est de Braşov. Totodată, s-a petrecut la 94 km nord-est de Ploieşti, 100 km sud de Bacău, 114 km vest de Galaţi, 116 km nord-vest de Brăila şi 144 km nord de Bucureşti.

Citeste si: Cutremur foarte puternic în Argentina

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

cutremure 24 februarie 2021 românia
Cutremure în județul Vrancea.[Sursa foto: google]

Fix după două ore și jumătate a urmat cel de-al doilea cutremur. La ora 4:35 s-a produs un nou seism în aceiași zonă. Cutremurul a avut magnitudinea de 3,9, la adâncimea de 137 km. A avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 78 km est de Braşov, 94 km nord-est de Ploieşti, 99 km sud de Bacău, 115 km vest de Galaţi, 117 km nord-vest de Brăila şi 145 km nord de Bucureşti.

Citeste si: Clarvăzătoarea Maria Ghiorghiu face declarația momentului despre pandemia de coronavirus: "Se va termina în curând..."

25 de cutremure în România, în luna februarie

A doua lună a anului a venit la pachet cu mai multe cutremure. În luna februarie, în țară, au avut loc 25 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,9 pe scara Richter.

Citeste si: Maria Ghiorghiu, profeţie cutremurătoare: "Să ne confruntăm cu o foamete la nivel mondial"

Cel mai puternic cutremur din 2020 a avut loc în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri. Seismul a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter. Atunci, cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si