Close sidebar
Close sidebar

Daniel's, Jack Daniel's! Adevaratul "agent" al serilor memorabile!

Putine branduri sunt atat de cunoscute incat nu necesita niciun fel de introducere. Chiar si cei care nu sunt amatori ai bauturilor alcoolice stiu ca whiskey-ul din Tennessee nu este doar unul dintre cele mai cunoscute bauturi spirtoase din lume, ci reprezinta legenda unui spirit antreprenor.

Alina Raducu,

Daniel's, Jack Daniel's! Adevaratul "agent" al serilor memorabile!

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Povestea incredibila a acestei companii renumite la nivel international isi are inceputul in Lynchburg, unde Jasper Daniel (Jack) incepe sa produca Old No.7 intr-una din primele distilerii de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Astazi, compania produce whiskey folosind unele tehnici inca neschimbate din secolul al XIX-lea, pastrand traditia si gustul inconfundabil Jack Daniel's.

Nascut in Tennessee

Fiecare sticla din aceasta bautura suprema este preparata cu apa proaspata, extrasa din pestera Spring Hollow din Lynchburg. Concentratia de calcar din apa ofera minerale si un gust distinct whiskey-ului. Reteta folosita in prezent este neschimbata de 154 de ani, folosindu-se in continuare ingredientele, proportiile si secretele domnului Jack.

In anul 2020 a fost facut un studiu pentru a certifica acest lucru.

Spre deosebire de alte distilerii care folosesc drojdie inghetata si uscata, in fabrica din Tennessee au fost analizate mostre care au dovedit faptul ca drojdia folosita acum are acelasi ADN ca si cea folosita in 1866. Traditia, consecventa si profesionalismul sunt sinonime cu Jack Daniels!

Maturat in conditii speciale

Butoaiele in care whiskey-ul isi petrece “primii ani de viata” sunt fabricate din lemn de stejar alb, construite manual si folosite doar o singura data.

In construirea lor nu sunt folosite cuie sau suruburi. Cele 33 de bucati de lemn care alcatuiesc un butoi sunt aranjate cu precizie si sunt tinute impreuna datorita presiunii.

Odata asamblat, interiorul este afumat, iar peretii din lemn ajung sa fie caramelizati intr-un mod natural. Aceasta parte a procesului de productie este extrem de importanta pentru obtinerea aromei unice de Jack Daniel's. Durata de maturare a whiskey-ului variaza intre 4 si 7 ani.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Daniel's, Jack Daniel's! Adevaratul "agent" al serilor memorabile!

Citeste si: Crema Whisky Irish – Baileys de Casa, un deliciu pe gustul tuturor

Modernizarea productiei

Pentru a putea face fata cererii in continua crestere la nivel monidal, distileria din Tennessee a fost nevoita sa isi eficientizeze productia. In prezent, este nevoie doar de trei operatori pentru a supraveghea procesul robotizat de fabricare a bauturii.

Bineinteles, exista si o echipa formata din experti care se ocupa de degustarea whiskey-ului pentru a hotari momentul imbutelierii. In fiecare minut, sunt produse 100 de sticle de Jack Daniel's, iar, in fiecare zi, sunt pregatite sa iasa din fabrica intre 2000 si 3000 de sticle.

Din momentul in care au parasit distileria din Tennessee, sticlele batranului Jack sunt distribuite in toate colturile lumii, fiind a 4-a cea mai bine vanduta bautura spirtoasa din lume si cea mai cunoscuta bautura produsa in Statele Unite ale Americii.

Avand in vedere faptul ca exista o cerere din ce in ce mai mare, nu mai este nicio urma de indoiala atunci cand vine vorba despre “ingredientul secret” al unei seri memorabile. Prin urmare, suna-ti cei mai buni, dar si vechii prieteni, stabiliti o intalnire “ca pe vremuri” si bucurati-va impreuna alaturi de un pahar de Jack Daniel's savurat in tihna! Comanda online aceasta bautura cu gust surprinzator si puternic de pe www.beicevrei.ro!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI