Experții militari pun pierderile pe seama armelor antitanc avansate pe care națiunile occidentale le-au dat Ucrainei și a modului defectuos în care Rusia și-a folosit tancurile.

De ce pierde Rusia atât de multe tancuri în războiul din Ucraina?

Potrivit ultimului bilanț al armatei Ucrainei,  Rusia a pierdut, până pe 11 aprilie, în jur de 19.500 de soldați și 725 de tancuri.

Între timp, Oryx- un blog militar și de informații care numără pierderile militare ale Rusiei în Ucraina pe baza fotografiilor trimise din zona de război- spune că Rusia a pierdut peste 460 de tancuri și peste alte 2.000 de vehicule blindate.

Citeste si: Cancelarul Austriei, întâlnire la Moscova cu Putin. "I-am spus că toţi cei vinovaţi trebuie traşi la răspundere"

Potrivit Rand Corporation și Institutului Internațional pentru Studii Strategice, Rusia avea aproximativ 2.700 de tancuri de luptă principale în forța sa de atac la începutul conflictului.

Cât de eficiente au fost armele antitanc în crearea pagubelor?

Marea Britanie a trimis, de asemenea, cel puțin 3.600 de rachete NLAW.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Acestea sunt, de asemenea, proiectate să explodeze deasupra tancurilor, unde sunt de regulă vulnerabile.

Citeste si: Viorica Dăncilă își dorește să ajungă la conducerea Partidului Națiune Oameni Împreună- NOI: ,,Pot produce soluții pentru România"

„Javelin și NLAW sunt foarte puternice”, spune Nick Reynolds, analist în războaie terestre la Royal United Services Institute (RUSI). „Fără acest ajutor letal, situația din Ucraina ar fi foarte diferită”.

Citeste si: Ministrul de Externe al Rusiei anunță "o întorsătură foarte gravă" în retorica războiului din Ucraina

SUA furnizează de asemenea Ucrainei 100 de drone antitanc Switchblade.

Cunoscute sub numele de drone „kamikaze”, ele pot plana peste o țintă aflată la kilometri distanță de operator și apoi să cadă deasupra unui tanc, distrugându-l cu ajutorul bombei din vârful acesteia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si