Close sidebar
Close sidebar

De Crăciun și Revelion, Kanal D intră în casele românilor cu programe speciale și filme de excepție

De Sărbători, Kanal D își așteaptă telespectatorii în fața micilor ecrane cu programe speciale și filme de excepție, menite să aducă bucurie și voie bună în sufletele românilor.

G.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„ROventura”, Crăciun românesc în Bucovina- sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 15:00

În ediția de sâmbătă, 21 Decembrie, de la ora 15:00, „ROventura” vă poartă în lumea de poveste a sărbătorilor bucovinene.

Citeste si: Horoscop 2020. Zodii ocrotite de Dumnezeu în anul care vine. Se anunță un an perfect pentru ele

Andreea Străvoiu și George Mihai, gazdele „ROventura”, îsi invită telespectatorii să participe, prin intermediul micului ecran, la tradiția de Ignat, la prepararea bucatelor specifice Crăciunului, și la colinde, în Țara de Sus.

O incursiune inedită în ținutul huțulilor, în căutarea celor mai vechi meșteșuguri, dar și o escapadă inedită, plină de adrenalină, pe cea mai lungă tiroliană din țară.

Nu ratați o incursiune de poveste în Bucovina, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, prin intermediul „ROventura”, sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 15:00, la Kanal D.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Indicele ROBOR la 3 luni continuă ascensiunea şi atinge cel mai mare nivel din ultimele 6 luni

„Asta-i Romania!”, editie speciala, de Craciun- Duminica, 22 decembrie, ora 22:00

De Crăciun și Revelion, Kanal D intră în casele românilor cu programe speciale și filme de excepție

Emisiunea „Asta-i România!” îmbracă straie de Sărbătoare, duminică 22 decembrie, de la ora 22:00, la Kanal D.

O ediție specială, marca „Asta-i România!”, ne arată cum se pregătesc românii din Bucovina, Ardeal și Oltenia, în Ajunul Crăciunului.

Duminică, de la ora 22:00, prin intermediul „Asta-i România!” facem turul ţării, în cele trei regiuni, și vedem care sunt tradițiile de Moș Ajun, cum se pregătește românul pentru cea mai frumoasă sărbătoare din an. Aflăm ce bucate speciale de Crăciun au ardelenii, moldovenii și oltenii.

Dacă ardelenii au tăiat porcul, au făcut jumările și cârnații stropiți din plin cu pălinca, în Bucovina, huțulii (n.r.- sau huțanii sunt un subgrup etnic din Bucovina, Maramureș, Transcarpația și Pocuția) pregătesc și ei bunătățile de Crăciun – cozonac, pomana porcului, însă nimeni nu le gustă până în ziua Crăciunului. Cu toții țin la tradiție și postesc cu sfințenie, nu doar cei mari, ci și copiii. Mai mult, Bradul de Crăciun se împodobește cu ouă încondeiate făcute de copii.

Angelica Flutur (n.r. cântăreață de muzică populară) ne împărtășește fascinanta poveste a populaţiei care, de sute de ani, trăiește după reguli nescrise în munţii din Bucovina.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Oltenii se laudă și ei cu o sumedenie de delicii culinare care umplu mesele de Crăciun; pui pe jar, sarmalele, care trebuie, conform tradiției să se mănânce cu piftia și cu o turtă specială făcută în cuptorul de lemne. Gazda în casa oltenească, este renumitul cântăreț de muzică populară Valentin Sanfira.

Citeste si: Sarmale. Cum prepari cele mai bune sarmale pentru masa de Crăciun

Nu ratați o ediție spectaculoasă, plină de tradiții autentic romaneşti, duminică, 22 decembrie, de la ora 22:00, într-o ediție specială, dedicată Crăciunului, la Kanal D.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI