Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Deciziile cu pensiile recalculate ajung de astăzi la pensionari. Cine sunt cei 7.600 de români care primesc pensii majorate cu peste 3.000 lei

Deciziile cu pensiile recalculate ajung de astăzi la sute de mii de pensionari, prin Poșta Română. Procesul prin care cei 5 milioane de pensionari sunt informați cu privire la pensia pe care o vor primi din septembrie 2024 se desfășoară între 16 și 31 august.

Sorin Negru,

Deciziile cu pensiile recalculate ajung de azi la pensionari

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

De vineri, 16 august, începe distribuirea deciziilor cu pensiile recalculate, iar până la finalul lunii toţi pensionarii din sistemul public de pensii le vor primi de la agenții Poșteti Române.

Citește și: Cu cât cresc, de fapt, pensiile de la 1 septembrie 2024. Majorarea este la jumătate față de cea promisă

Deciziile cu pensiile recalculate sunt așteptate de seniori cu sufletul la gură pentru că de la 1 septembrie peste 3,8 milioane de pensionari vor primi pensii majorate.

Pensii mai mari cu peste 3.000 de lei pentru 7.600 de pensionari

Cei mai favorizați de recalcularea pensiilor sunt doar 7.680 de pensionari, care vor avea pensii mai mari cu peste 3.000 de lei din septembrie 2024.

Dintre cele 4.609.830 de pensii din sistemul public de pensii, 3.806.270, adică 82,56%, au fost majorate ca urmare a recalculării.

În schimb, peste 84.000

vor avea pensiile la fel, iar în cazul a 720.000 le vor fi înghețate în următorii 1-2 ani.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Cum cresc efectiv pensiile de la 1 septembrie 2024:

  • un număr de 1.960.012 pensii majorate între 1 și 500 lei,
  • un număr de 1.033.580 de pensii majorate cu sume între 501 și 1.000 lei
  • un număr de 721.360 de pensii majorate cu sume între 1.001 lei și 2.000 lei
  • un număr de 83.637
    de pensii majorate între 2.001 lei și 3.000 lei
  • un număr de 7.681 de pensii majorate cu peste 3.000 lei.

Cele mai mari majorări vor fi făcute în cazul pensionarilor care au stagii de cotizare cu mult peste 25 de ani și pot strânge mai multe puncte de stabilitate.

Cum pot fi contestate deciziile cu pensiile recalculate

Pensionarii care consideră că au fost nedreptățiți la recalculare au termen de 45 de zile în care pot depune o contestare a deciziei la casele teritoriale de pensii.

Înainte de a face acest lucru, șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, îi îndeamnă pe pensionari să se informeze cu privire la pensia cuvenită la funcționarii de la casele de pensii.

Potrivit șefului Casei de Pensii, în termen de șase luni după 1 septembrie, urmează și "mica recalculare"- pentru pensionarii care au beneficiat de sporuri sau au primit al 13-lea salariu.

Aceștia pot să vină să depună adeverințe pentru a beneficia de a doua recalculare.

Deciziile cu pensiile recalculate ajung de astăzi la pensionari.

[Sursa foto: Pexels.com]

Pensia medie ajunge la 2.761 lei

Pensia medie crește de la 2.250 lei, în iulie, la 2.761 lei în septembrie, în urma recalculării generale. 

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

"În iulie 2024, pensia medie era 2.250 de lei. În septembrie 2024, pensia medie crește la 2.761 de lei. Pentru cei 3,8 milioane de pensionari care beneficiază de majorări, creșterea medie de pensie este de 622 de lei", a explicat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Ce se întâmplă dacă poștașul nu te găsește acasă 

Directorul General al Poștei Române, Valentin Ştefan, a precizat că vor fi pe teren toţi cei aproximativ 10 mii de poştaşi.

Decizii pensii recalculate. Capacitatea companiei permite distribuirea tuturor celor peste patru milioane şi jumătate de plicuri cu documentele în decurs de două săptămâni, până la sfârşitul lunii, a dat asigurări

Șeful Poștei a atras atenţia că deciziile vor fi înmânate strict beneficiarilor, în baza unui act de identitate, şi nimeni altcineva nu poate prelua această corespondenţă.

În cazul în care pensionarul nu este acasă, se va încerca şi a doua oară livrarea, iar dacă nici atunci nu este posibilă, va fi nevoie ca beneficiarul să se deplaseze la oficiul poştal din apropiere.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI