Un experiment desfăşurat săptămâna trecută "a produs mai multă energie din fuziune decât energia laserelor folosită" pentru a provoca reacţia, eveniment istoric în domeniul energetic.

Citește și: Descoperire științifică majoră în domeniul producției de energie. "Va schimba datele problemei pentru planeta noastră"

Anunțul a fost făcut de Laboratorul Naţional Lawrence Livermore (LLNL), din California şi care depinde de Departamentul Ministerului american al Energiei.



Acest succes va fi găsit în "cărţile de Istorie", a declarat ministrul Energiei, Jennifer Granholm, într-o conferinţă de presă.

Fusiunea nucleară, un vis de decenii

De zeci de ani, cercetătorii din întreaga lume au căutat să dezvolte fuziunea nucleară, despre care susţinătorii săi cred că ar putea permite omenirii să renunţe la combustibilii fosili, responsabili de încălzirea globală.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În prezent, centralele nucleare folosesc fisiunea, care funcţionează prin scindarea nucleului unui atom greu, eliberând energie.

Fuziunea nucleară, dimpotrivă, determină fuziunea a doua nuclee uşoare, pentru a forma unul mai greu.

Această reacţie este cea care alimentează stelele, între care Soarele nostru.

Datorită condiţiilor extreme de căldură şi presiune extreme care predomină, atomii de hidrogen fuzionează pentru a forma heliu, producând o cantitate imensă de energie în acest proces.

Pe Pamânt, acest proces poate fi realizat folosind lasere ultra-puternice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si