Close sidebar
Close sidebar

Descoperire majoră în domeniul fuziunii nucleare (VIDEO)

Statele Unite ale Americii au anunţat marţi o descoperire ştiinţifică istorică în domeniul fuziunii nucleare, care în câteva decenii ar putea revoluţiona producţia de energie pe Pamânt prin furnizarea de energie curată din abundenţă.

Sorin Negru,

Descoperire despre fuziunea nucleară

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un experiment desfăşurat săptămâna trecută "a produs mai multă energie din fuziune decât energia laserelor folosită" pentru a provoca reacţia, eveniment istoric în domeniul energetic.

Citește și: Descoperire științifică majoră în domeniul producției de energie. "Va schimba datele problemei pentru planeta noastră"

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Anunțul a fost făcut de Laboratorul Naţional Lawrence Livermore (LLNL), din California şi care depinde de Departamentul Ministerului american al Energiei.

Acest succes va fi găsit în "cărţile de Istorie", a declarat ministrul Energiei, Jennifer Granholm, într-o conferinţă de presă.

Fusiunea nucleară, un vis de decenii

De zeci de ani, cercetătorii din întreaga lume au căutat să dezvolte fuziunea nucleară, despre care susţinătorii săi cred că ar putea permite omenirii să renunţe la combustibilii fosili, responsabili de încălzirea globală.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI