Close sidebar
Close sidebar

Detalii de stiut inainte de constructia unei case cu mansarda

Atunci cand stabilesti un proiect pentru casa, te gandesti la beneficiile rezultatului acestuia pe termen lung si anume la confort si rezistenta. Un proiect de casa cu parter si mansarda este alegerea ideala atunci cand iti doresti sa imbini esteticul cu functionalitatea.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Din punct de vedere al spatiului util, un proiect de acest gen este capabil sa iti puna la dispozitie un loc ideal in care sa iti petreci viata de familie in fiecare zi. Din punct de vedere al design-ului, un proiect complex de casa cu parter si mansarda este conceput tocmai pentru a se incadra perfect intr-un cadru frumos amenajat, indiferent de imprejurimi.

Atunci cand iti stabilesti proiecte case cu mansarda, din punct de vedere al constructiei, trebuie sa stii ca, inainte de toate ai nevoie sa cunosti cateva detalii elementare.

Alegerea terenului. Daca nu ai terenul pe care urmeaza sa iti construiesti casa cu parter si mansarda, atunci investeste intr-un teren potrivit pentru ca acesta este baza constructiei. Poti apela la un specialist in domeniu care te poate ajuta sa identifici calitatea solului.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică „unică”, în Franța: „Thorin” poate explica de ce au dispărut Neanderthalienii de pe fața Pământului- antena3.ro

Proiectele de case cu parter si mansarda sunt consumatoare de timp si energie. Inainte de constructia proiectului ai nevoie de o structura. Cum vrei sa arate casa in care urmeaza sa locuiesti. Dupa preferinte, iti poti face singur o viziune despre cum vrei sa arate, cum vrei sa fie forma ferestrelor, cum vrei sa arate acoperisul, cate camere sunt la parter, dar la mansarda sau mai ales, pentru ce iti va folosi

spatiul de la mansarda? In functie de aceste detalii, poti apela la un specialist, un arhitect, care sa iti faca o schita completa si corecta, iar dupa asta, poti afla si un cost orientativ.
Fiind proiecte de case cu mansarda, ai nevoie de o cantitate mare de lumina naturala, astfel ca este indicat sa alegi cum sa pozitionezi, inca de la constructia proiectului, cat mai multe ferestre.

Dupa toate ascestea, fa un plan general. Acum stii orientativ cat te-ar costa un proiect de casa cu mansarda, deci poti opta pentru pasul urmator, acela de a-ti face un plan mai complex, care sa contina si fatade si detalii, dar si costurile mai apropiate de rezultatul final pentru a stii daca te incadrezi cu bugetul.

Fa un research amanuntit pentru materialele pe care urmeaza sa le folosesti.

Un proiect de casa presupune folosirea mai multor materiale diferite, dar care sa functioneze intr-un mod optim impreuna. Stii deja ca baza constructiei trebuie sa fie din beton, insa acoperisul are nevoie de stalpi de sustinere din lemn.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI