Close sidebar
Close sidebar

Doliu in lumea sportului! Tudor Petrus a incetat din viata la varsta de 68 de ani

Antrenorul de scrima Tudor Petrus, cel alaturi de care Laura Carlescu Badea a devenit campioana olimpica in 1996 la Atlanta, a incetat din viata marti, la doar 68 de ani.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Tudor Andrei Petrus s-a nascut pe 2 octombrie 1949 la Cluj Napoca. A absolvit la ANEFS Bucuresti, unde a practicat scrima sub conducerea lui Jacques Istrate si Vasile Chelaru, apoi s-a alaturat clubului CSA Steaua Bucuresti, cu care a castigat medalia de bronz la Cupa Europei de Scrima din 1978. A fost numit maestru al sportului in anul 1976. A participat la ambele probe de floreta la Jocurile Olimpice din 1976 de la Montreal, clasandu-se pe locul 45 la proba individual si pe locul 9 pe echipe. La Olimpiada din 1980 de la Moscova s-a clasat pe locul 35 la individual si pe locul 5 pe echipe.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Dupa ce s-a retras din activitatea sportiva de performanta, a devenit antrenor de scrima la CSA Steaua, apoi la lotul olimpic de floreta feminina, initial ca secund lui Stefan Haukler in perioada 1986-1990, apoi ca antrenor principal. Sub conducerea sa, echipa Romaniei a fost dubla campioana mondiala in 1994 si in 1995, iar Laura Badea a castigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 1996 de la Atlanta. 

Sursa: Cancan

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI