Close sidebar
Close sidebar

Drob de ciuperci: Reţetă de Paşte 2022 pentru vegani

Drob de ciuperci. Reţeta de drob din ciuperci şi verdeţuri este ideală pentru masa de Paşte în cazul în care aţi renunţat la carne şi aţi ales stilul alimentar vegan. Pe lângă faptul că este foarte gustos, timpul de preparare este şi foarte scurt.

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Drob de ciuperci. Ciupercile comestibile sunt o sursă importantă de proteine cu 18 aminoacizi( 2,7-5%), hidraţi de carbon( 3,5-10%), săruri minerale de K, Mg, P, Ca, Cu, Fe, Zn, Mn, Se, vitamine mai ales cele din grupa B: B 1, B 2, B 3, B5, B6, B 12, vit. C, D, E, acid folic, sunt sărace în grăsimi (1-2,2%) dar acestea sunt numai sub formă nesaturată şi combinată (agaricine, lecitine, ergosterine, fosfatide).

Citeste si: Paştele 2022: Meniu tradiţional românesc. Idei de reţete de drob, ouă roşii, ciorbă şi friptură de miel

Ciupercile conţin puţin sodiu, nu conţin colesterol iar prezenţa glicogenului în ciuperci, care e caracteristic regnului animal, face ca acestea să fie numite “carne vegetală”.

Din totalul de substanţă uscată din ciuperci, proteinele reprezintă în medie 23%, iar din 104 elemente cunoscute, ciupercile conţin 50. Structura proteinelor din ciuperci este asemănătoare cu cea din caseina laptelui, albumina din ou şi gliadina din grâu.

Drob cu ciuperci-rețetă

Ingrediente:

500 gr. ciuperci champignon curățate și tăiate
3-4 fire de ceapă verde, tăiate mărunt
1 ardei kapia sau 1 gras roșu tăiat în bucăți mai mici
1 legătură de pătrunjel
1 legătură de mărar tocate mărunt
3-4 linguri de pesmet


ulei de măsline
sare și piper 

Mod de preparare:

Pune puțin ulei de măsline într-o tigaie și sotează ciupercile până se evaporă toată apa, apoi scoate ciupercile într-un bol.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

În aceeași tigaie mai adaugă puțin ulei de măsline și călește partea albă de la firele de ceapă verde pe care le-ai tăiat+ ardeiul kapia tăiat cubulețe. După ce s-au călit, scoate-le din tigaie și pune-le în același bol peste ciuperci. 

Citeste si: Rețete de droburi pentru Paște

Adaugă și restul ingredientelor în bol: partea verde de la ceapă, pesmetul, pătrunjelul și mărarul. Condimentează cu sare și piper după gust, apoi amestecă bine toată compoziția.

Într-o tavă de chec pune o foaie de copt, unge-o cu puțin ulei de măsline și adaugă compoziția de drob în tavă. 

Bagă drobul în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 35-40 minute, până se rumenește frumos deasupra. Lasă să se răcească vreo 20-30 minute, apoi taie drobul cu ciuperci în felii.

Citeste si: Reţetă de drob de pui: Secretul unei reţete reuşite. Ce trebuie să faci ca să nu se sfărâme

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI