In articol:
- Dulceaţă de căpşuni reţetă. Iată cât de simplu se face!
- Ingrediente:
- Dulceaţă de căpşuni reţetă. Mod de preparare:
- Dulceaţă de căpşuni reţetă. Cum ştim că dulceaţa este gata
- Dulceaţă de căpşuni reţetă. Beneficiile consumului de capsuni
- Dulceaţă de căpşuni reţetă. Bogate in vitamine
- Contribuie la arderea grasimilor
- Dulceaţă de căpşuni reţetă. Imbunatatesc sanatatea ochilor
- Adjuvant in lupta cu cancerul
- Dulceaţă de căpşuni reţetă. Amelioreaza inflamatiile
- Potasiu necesar inimii
- Dulceaţă de căpşuni reţetă. Scad colesterolul
- Bune in perioada prenatala
- Dulceaţă de căpşuni reţetă. Amelioreaza anemia
- Contribuie la frumusetea tenulu
- Dulceaţă de căpşuni reţetă. Mentin sanatatea oaselor
Dulceaţă de căpşuni reţetă. Este ideală la micul dejun, cu unt, pâine prăjită, în clătite sau prăjituri. Dacă vreţi să obţineţi o dulceaţa delicioasă, iată secretul bunicii: spuma trebuie înlăturată de fiecare dată când se formează!
Dulceaţă de căpşuni reţetă. Iată cât de simplu se face!
Ingrediente:
3 kg de capsuni
2 kg zahar
500 ml apa
Citeste si: Arunci codiţele de la căpşuni? Nu mai face asta! Motivul te va uimi
Dulceaţă de căpşuni reţetă. Mod de preparare:
Intr-o cratita de 4 l se pun apa cu zaharul la fiert pentru a obtine siropul.
Dulceaţă de căpşuni. Separat, capsunile se spala cu grija, se curata de frunzulite apoi se pun intr-o cratita.
Dulceaţă de căpşuni reţetă. Fiecare lamaie se spala, se taie pe jumatate, apoi se taie feliute. Feliutele de lamaie se pun deasupra capsunilor spalate.
Siropul este gata dupa ce zaharul si apa au fiert cca 10 minute. Adaugam capsunile, impreuna cu feliile de lamaie si lasam sa fiarba la foc mic.
Dulceata de capsuni se tine pe foc cca 60-80 de minute, timp in care se amesteca usor cu o lingura de lemn.
Dulceaţă de căpşuni reţetă. Cum ştim că dulceaţa este gata
Dulceata este gata atunci cand capata o consistenta gelatinoasa.
Putem face proba: luam o lingura de dulceata, o punem pe o farfurioara si o lasam sa se raceasca.
Cand este gata se lasa sa se racesca cateva momente, apoi se pune in borcane sterilizate, se pun capacele si le rasturnam cu capul in jos pentru cateva minute.
Dulceaţă de căpşuni reţetă. Se intorc in pozitia normala si se lasa sa se racesca, apoi se pun la rece in camara.
Sfat: Borcanele de dulceata le puteti steriliza tinandu-le la cuptor 10-15 min, sau spalate cu apa fierbinte.
Dulceaţă de căpşuni reţetă. Beneficiile consumului de capsuni
Capsunile sunt foarte gustoase si au putine calorii. Astfel, cura de capsuni are rolul de a ne mentine sanatosi si, mai mult decat atat, consumul acestora nu ingrasa.
Dulceaţă de căpşuni reţetă. Bogate in vitamine
Dulceaţă de căpşuni reţetă. Acestea au o multime de vitamine precum C, E, B1, B2, B6, K, PP, contin si acid folic, fier, calciu, magneziu si fibre, care ajuta in procesul de digestie.
Mai mult, problemele legate de constipatie pot fi inlaturate printr-un consum de capsuni.
Citeste si: Tort de mere: reţeta ideală pentru zilele de naştere
Contribuie la arderea grasimilor
Capsunile contin o substanta numita antocianina, responsabila de stimularea arderii depunerilor de grasime.
In plus, au foarte putine calorii, asa ca nu contribuie la acumularea de kilograme.
Dulceaţă de căpşuni reţetă. Imbunatatesc sanatatea ochilor
Antioxidantii din capsuni pot ajuta la prevenirea cataractei, o afectiune care, in stadii evoluate, poate cauza orbire.
De asemenea, fiind bogate in vitamina C, acestea au rolul de a intari corneea si retina ochiului.
Citeste si: Căpşunile cu gust de plastic se găsesc în această perioadă în piețe. Mare grijă! Ce conţin, de fapt
Adjuvant in lupta cu cancerul
Sunt bogate in vitamina C, unul dintre antioxidantii care pot contribui la prevenirea cancerului, stiut fiind faptul ca un sistem imunitar puternic este greu atins de boli.
Totodata, capsunile contin si alti antioxidanti care indeparteaza rapid radicalii liberi si neutralizeaza potentialele efecte negative pe care le pot avea asupra celulelor din organism.
Dulceaţă de căpşuni reţetă. Amelioreaza inflamatiile
Antioxidantii si fitochimicalele care exista in capsuni ajuta inclusiv la micsorarea sau ameliorarea inflamatiilor care pot cauza artrita, dar si bolile de inima.
Potasiu necesar inimii
Altfel spus, capsunile contribuie la reglementarea circulatiei sanguine, fiindca potasiul este un nutrient sanatos necesar inimii.
Citeste si: VIDEO. Cum recunoastem legumele proaspete
Dulceaţă de căpşuni reţetă. Scad colesterolul
Capsunile contin substante care lupta impotriva densitatii scazute a lipoproteinelor, colesterolul rau din sange, care formeaza placa arteriala, scrie sfatulmedicului.ro.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
De aceea, consumul lor previne aparitia diabetului zaharat si a afectiunilor cardiovasculare.
Bune in perioada prenatala
Acidul folic este recomandat femeilor gravide sau celor care isi doresc o sarcina, iar capsunile contin, conform studiilor de specialitate, 21 mg per portie.
Acest tip de vitamina B ajuta fatul sa-si dezvolte craniul si maduva spinarii.
Dulceaţă de căpşuni reţetă. Amelioreaza anemia
Capsunile sunt recomandate persoanelor care sufera de anemie usoara. Unul dintre beneficiile consumului de capsuni este faptul ca revitaminizeaza organismul.
Citeste si: De ce sunt scumpe capsunile romanesti
In plus, au proprietati nutritive importante, care asigura o alimentatie corespunzatoare si pot combate anemia. Totodata, ele lupta impotriva insomniei.
Contribuie la frumusetea tenulu
Vitamina C din capsuni ajuta si la producerea colagenului care va imbunatati elasticitatea pielii.
Astfel, consumul de vitamina C contribuie la reducerea ridurilor si ameliorarea acestora, conferind luminozitate tenului.
Citeste si: Cum se prepară dulceața de struguri, în mai puțin de două ore! Secretul celor mai bune bucătărese
Dulceaţă de căpşuni reţetă. Mentin sanatatea oaselor
Capsunile sunt bogate in potasiu, vitamina K si in magneziu, aliati de nadejde ai oaselor puternice.